Att trilla dit

I går hände det som inte fick/skulle hända, det som aldrig hänt under hela min viktminskning. Jag föll för frestelsen, och är så besviken på mig själv, då jag är en person som har så höga krav på mig själv, så det kändes som ett misslyckande.
 
Nu när jag har har haft semester, så har det blivit lite andra matrutiner, och jag har analyserat för mig själv vad det var som hände? Till frukost i går åt jag ett ägg med salt och kaffe kl 10,30, och till lunch blev det en tjock skiva kalvsylta då jag inte var mer hungrig. Självklart blev jag tokhungrig på eftermiddagen, och åt ett kokt ägg med majonnäs, två ostskivor och två skivor lufttorkad skinka. Till middag blev det baconinlindad kycklingfile och en grillkorv. Alldeles på tok för lite fett under dagen.
 
Klockan 02,00 på natten kommer min man hem efter en fisketur, och sällskapet sätter sig och äter smörgåsar; knäckebröd, tunnbröd, sill, lök och gräddfil. Och jag blev så sugen och tänkte; jag tar en bit knäckebröd med smör och smakar bara det lilla, och då förstår ni ju vad som hände, det bara klack till i mitt huvud; jag tar en hel knäckebrödsmacka med messmör på, för det var så oemotståndligt gott. Och kl.2 på natten hade jag inte kraft att stå emot, så efter den mackan högg jag in på en tunnbrödstut med messmör, och sedan blev det två skinkskivor av bara farten, för att sedan skära mig två ost skivor till...
 
 
Och tror ni det slutade där? Nä, jag fick i mig en skiva kalvsylta också, var ju tvungen att passa på när jag ändå höll på!!! Tror jag lyckades få i mig allt på 10minuter, fort gick det, precis som om jag skyndade mig innan jag skulle komma på mig själv med vad jag höll på med. Skäms att berätta det här för er, att jag trillade dit, men samtidigt är det bra att visa att ingen är perfekt. Det viktiga är att man tar tag i det dagen efter, och inte fortsätter.
 
Jag skulle tro att felbalanserad kost med för lite mat och fett under dagen gjorde att jag föll dit, det är viktigt med rutiner. Sedan kan jag känna att jag saknar min träning, och nu när jag inte kan träna pga ryggskott så påverkar det mig negativt, träning ock kost är jätteviktig för mig för att kunna hålla en bra balans.
 
Så i dag har jag mer sug än vanligt, och får kämpa lite extra, plus att jag känner mig svullen av kolhydrater. Sedan det är bara nya tag som gäller, se framåt, vänta på att ryggvärken ska gå över så jag kan börja träna för, inte tusan ska mina gamla hjärnspöken få förstöra för mig igen, Aldrig.
 
Det som känns intressant nu är, att så här brukar jag inte må med inplanerade fuskdagar, då får jag ingen ångest. Men nu när det blev spontant okontrollerat, då mår jag dåligt. Allt sitter mentalt.
 
 
" Glöm dina misstag, glöm dina misslyckanden, glöm allt, utom vad du ska göra nu, för att gå vidare. "
#1 - - Jeanette Sandelin:

Din blogg är den viktigaste för mig - TACK vare dig har jag kommit igång. Om än motigt pga magsjuka i 6 dygn.
Värmen är tröttande så jag springer tidigt på morgonen.
KRAM fr Dalsland.

Svar: Men tack fina du, vad glad jag blir över dina ord :) Det får mig att känna att jag vill fortsätta skriva. Bra gjort att springa på morgonen. Längtar tills jag också kan springa. Kram :)
halvalindha

#2 - - Hans:

Jasså, du har alltså åkt dit och äta annat än Lchf. Alla är vi mänskliga. Kan berätta att jag har gått ner 2,4 kilo sedan i tisdags. Tennisträningen gick jättebra trots ett uppehåll på två veckor. Var mycket stel i benen efteråt trots att jag stretchade både före och efter, men i går kände jag ingenting i benen. Gjorde faktiskt några gymnastiska rörelser i några minuter hemma i går kväll.

Svar: Men bra jobbat, stor APPLÅD till dig 2,4 kg !!! Måste kännas jättebra:) Visst är det ändå skönt med lite träningsvärk, då känner man att man gjort det bra. Fortsatt lycka till och ha det gott :)
halvalindha

#3 - - Anonym:

En gång är ingen gång :-) ! Bara att gå vidare som vanligt igen. Lycka till!

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#4 - - Mia:

Jag faller också dit ibland, men tar mig tillbaka till det jag mår bra av :-) Ha inte dåligt samvete för du har segrat om du tänker långsiktigt, eller hur! Ha det bra! DU är BRA!!! Man tappar kontrollen ibland men tar nya tag!

Svar: Tack för dina stöttande ord, ha det gott kram.
halvalindha

#5 - - Biggie:

Oj, tack! Så skönt att höra att även du kan falla. Förlåt att jag skriver så men du har sånt driv och är så duktig att det är skönt att även du kan falla som oss oss "vanliga" människor. Men jag förstår precis ilskan och uppgivelsen över ditt fall. Lycka till i fortsättningen.

Svar: Det är helt ok att du känner så, det var därför jag tänkte att jag måste dela med mig av misstag också. Stor kram till dig.
halvalindha

#6 - - Smulann:

Hej! Går det att få tips på ungefär vad man kan äta en normal dag? Vad äter du till frukost t.ex? Jag vill gärna komma igång med LCHF men behöver någon bra meny att köra igång med. Tips mottages tacksamt! MVH

Svar: Hej! Självklart ska jag fixa det, håll utkik på bloggen så ska jag skriva om det, då fler undrar. Ha det gott :)
halvalindha

#7 - - Anonym:

Alkoholism & Matmissbruk är det bara en sytråd emellan, återfallen likaså. På banan igen, idag är en annan dag! <3

Svar: Tack, i dag känns det bättre kram :)
halvalindha

#8 - - Tess:

Känner så väl igen det där. Jag hade ont i ryggen i 6 år (har det fortfarande ibland men inte så ofta) och jag lyckades inte gå ner i vikt under den tiden. Det är jättesvårt när det värker och man inte kan träna. Svårt att hålla fokus, svårt att tänka långsiktigt för tankarna skyms av smärtan. Har aldrig haft så lite kontroll över vad jag åt.
Kämpa på och så hoppas jag att det kommer lite härliga träningsbilder igen om några veckor!

Svar: Tack Tess :) Längtar verkligen ut efter att kunna springa, Men nu får jag fokusera på att läka ryggen. Ha det gott kram.
halvalindha

#9 - - Annette :

Tack för att du är så ärlig och delar med dig av både framgångar och motgångar! Älskar de ord du avslutade med. För det är ju bara att ta nya tag och lära sig hur man inte ska göra nästa gång. Kram

Svar: Tusen tack, i dag är det nya tag och det går bra än så länge kram :)
halvalindha

#10 - - Josefin:

Det du skriver är så viktigt! Vägen till framgång är inte spikrak och utan fall. Framgång är att lära av sina misstag, kliva upp igen och kämpa vidare. Du är grym!! <3

Svar: Visst är det så, kloka ord från dig!!! Tusen tack och kram :)
halvalindha

#11 - - Pernilla:

Vad tråkigt att du föll dit för frestelsen, men det är vad jag kallar mänskligt. Jag tror också att det är en del av vårt problem, vi som har eller har haft en viktproblematik, att det blir väldigt mycket antingen eller. Antingen håller man sig strikt till en viss kost eller så syndar man och då blir det rejält. Okej du har visst nämnt att du under dina planerade fuskdagar ändå haft kontroll så det inte gått överstyr. Men jag tror att för många av oss slår det lätt slint även då det är planerat.

Tack otroligt mycket för att du delar med dig av det här. För det är minst lika viktigt som att dela med sig när det går bra!

Svar: Härligt att höra, det är ok att trilla dit och när man reser sig upp blir man starkare. Tack till dig med stor kram :)
halvalindha

#12 - - Anna 1:

Linda!! Du har ju vetskapen om varför det hände. Vet du vad jag tycker är det värsta med såna "återfall" Jo, att man inte njuter. Det är sorgligt!
Om man ska cykla till stan och hamnar i diket,ligger man kvar där då?? Nej,man analyserar vad som hände, borstar av sig,styr upp cykeln o fortsätter!
Du är bäst !!!!!



Svar: Tusen tack för dina kloka ord. Jo jag vet varför det hände, vilket gör det lite lättare. Stor kram till dig.
halvalindha

#13 - - Lotta Ö.N:

Döm inte dig själv för hårt. Säger som någon annan här att det är du som fått mig att börja på riktigt.
Det kommer att gå bra, hjärnspökena är starka, men du är starkare i längden. Du har gjort det fantastiskt. Bara att suga tag i den här nya dagen. Må bäst! Kram Lotta

Svar: Tack snälla du, härligt att höra att jag kunnat ge dig inspiration :) Må så gott du med, stor kram :)
halvalindha

#14 - - Marie Pe:

Hej, Det är så jag äter??
Jag undrar också som tjejen som skrev #6.
Kan man få lite tips på hur jag ska äta för att gå ner och lyckas som du har gjort. Du är en stor idol för mig. Jag har ca 15 kg att gå ner och kämpar som tusan.
Jag tror att det var att du skrev att du trillade dit det triggar mig att försöka igen.
Kram

Svar: Hej! Självklart ska jag ge lite tips på hur jag äter. Då fler undrar så kommer jag göra ett inlägg om det, så håll utkik på bloggen. Kram till dig:)
halvalindha

#15 - - monica:

Jag tycker inte att ditt återfall i fel mat var farligt! "Bara" att se framåt igen! Det går inte att föreställa sig hur illa du mår vid ätabstinens. Själv kan jag häva i mig ett paket Digestive med smör och ost och känna att bara de tre första kexen var goda! Håller tummarna för att din rygg blir bättre för fortsatt träning och endorfinkickar!

Svar: Tack för de orden, ja jag är glad att jag trots allt lyckades stoppa mig själv, så att det inte hade blivit ännu mera. Tusen tack och ha det bra kram :)
halvalindha

#16 - - Ulrika:

Tack för att du delar med dig av det som du inte är så stolt över också, Lindha. Jag förstår att du är besviken på dig själv, men det är bara ett tecken på mänsklighet ändå. Man måste få misslyckas! Förr var det såna fadäser som fick mig att ge upp helt, typ; "jag skiter i det här, har redan sabbat allt"-tänk. Numera har jag inställningen att om jag bara tar mig i kragen igen och hoppar upp på spåret igen, så är det ingen störrd fara.
Det gäller att inte ge upp, man måste inte vara perfekt hela tiden!
Du är så duktig och är så galet disciplinerad annars, så du om någon har "rätt" att halka till ibland. Och ska sanningen fram så är det liiiite skönt att höra (förlåt!). Vi tycker om dig iaf :-). Kram!

Svar: Tack för dina ord :) Jag är åter på bana igen, men är tacksam över allt stöd. Stor kram till dig ;).
halvalindha

#17 - - Serola:

Du är en människa, ingen robot. Tänk alla andra dagar då du faktiskt lyckas! Om du misslyckas 1 dag så har du lyckats de andra 364. :-)

Svar: Tack Serola, kram.
halvalindha

#18 - - Linda:

Är tacksam att du delar med dig även de gånger du snubblar. Precis som vi alla gör nu och då. Ibland är man svag, men man är lika värdefull ändå!!! Klappa dig själv på axeln och var stolt över att du nu kommer fortsätta på din bra väg. Du har själv klarat att gå ner 70 kg!!!!! Du är fantastisk! Sköt om dig och var snäll mot dig själv. Kram!

Svar: Ja, visst är det konstigt. Man har gått ner 70kg och så blir man besviken över ett snedsteg!!!! Huvudet är konstigt. Tack för ditt stöd kram.
halvalindha

#19 - - M Fstad:

Underbar blogg :)

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#20 - - giiiiimee.blogg.se:

fin blogg

Svar: Tusen tack :)
halvalindha