Köttfärsbiffar med gräddstuvade kantareller

Vilken söndagsmiddag vi åt i kväll. Jag älskar verkligen att laga mat och göra det mysigt och lite extra när ska vi äta middag. Så i dag blev det hemmagjorda köttfärsbiffar med gräddstuvade kantareller, så gott. Biffarna påminner mycket om mina italienska köttbullar, men jag har ändrat lite i receptet till biffarna.
 
 
Recept;
4 personer
800g nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 ägg
1/2 köttbuljongtärning
1/2 dl majonnäs
1/2 msk kalvfond
1 1/2 krm sambal oelek
1 tsk lökpulver
1 tsk paprika pulver
11/2 tsk basilika
1/2 dl riven parmesan
0,25 dl persilja
1 dl Zeta tomatsås
 
Bryn den finhackade gula löken och vitlöken så den mjuknar i smör, lägg i buljongtärningen som får smälta ner.
Blanda detta och alla övriga ingredienser i en bunke till en smet, för att sist blanda i nötfärsen.
Forma till stora biffar och stek dem hastigt i smör i stekpannan, så de får fin färg.
Lägg biffarna sedan på en bakplåt och pensla dem med lite soja. 
Mitten i ugnen 20-30 min. beroende på hur stora du väljer att göra biffarna.
 
 
Vi smörstekte färska kantareller som vi saltade och pepprade och hade grädde i.
Grönsallad, kokt broccoli, basilika tomatsås och ny riven parmesan till så gott!!!
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg