Tvårätters LCHF middag
Jag och min man har ju alltid älskat att laga mat(och äta den!), och på helgerna när tiden finns är det så mysigt att kunna laga mat tillsammans. Ibland så är man så less på all mat man lagar och man vill ha något nytt. Så vi provade att göra biffar och fylla dem med lite nya ingredienser.
Sedan ville jag ha det lite extra ,så vi bestämde att jag skulle göra förrätten och min man varmrätten. Det fick bli räkcocktail till förrätt med min hemmagjorda sås till, och färsbiffar med fetaost och soltorkade tomater i.
Till det en gratäng med rotselleri och palsternacka, den har vi aldrig gjort förut så det var spännande. Nu innehåller ju gratängen palsternacka som ligger på 10g/100g kolhydrater och rotselleri 5g/100g, så den som är kolhydratkänslig ska kanske undvika den. Sedan beror det ju på hur mycket man äter av den, och jag tog inte så stor bit. Jag åt ju biff till också och dessutom förrätt, så det var rätt små mängder kolhydrater jag fick i mig ändå.
Men gott med nya smaker och nya rätter. Sås-människa som jag är så skulle jag givetvis ha sås till biffarna; min goda ädelostsås.


Förrätt Räkcocktail

Enkel grönsallad med färsbiffar, rotfruktsgratäng och ädelostsås

Så här god och smarrig blev gratängen

1 stor finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
ca 1 palsternacka
ca 1/2 rotselleri
150g riven smakrik ost
salt/peppar
5 dl grädde
200 grader mitten i ugnen ca 60 minuter

2 dl skalade räkor
finhackad gurka
finhackad tomat
finhackad rödlök
fin strimlad grönsallad
Min chilisås;
1/2 dl cremefraiche
1 msk chilisås
2 pressade viltlöksklyftor
knivsudd vitpeppar och smaka av med salt

800g nötfärs
150 gram riven parmesan
1 ägg
salt/peppar
vitlök 2 pressade
100 g finhackad fetaost
1 dl finhackad soltorkad körsbärstomat
1/2 tsk chipotle chilikrydda
Här hittar du receptet på min goda Ädelostsås plus mina andra godaste såser
vad gott det ser ut :D