Har du väntat länge nog......

Du vet vad du ska göra
Du vet vad du inte ska göra
Och ändå är det så svårt att göra rätt
 
När jag utbildade mig till undersköterska år 2010 så fick vi lyssna på en inspelad föreläsning med Kjell Enhager, jag hade aldrig hört talas om honom förut och att sitta och se en föreläsning på närmare 4 timmar i en skolbänk 140 kg tung kändes inte direkt lockande. Men tro mig timmarna försvann som blixten, jag blev helt överrumplad över hur han berättade om mental coachning och jag fick en sådan energi och kände att det här är precis det jag behövde höra för att komma i gång och lyckas gå ner i vikt.
 
Känner ni igen er när man är så inspirerad att det känns som man kan lyfta ett berg men när det är dags att börja så känns det helt plötsligt så jobbigt. Vart tog all motivation vägen, det är ju så lätt då att lura sig själv och hitta på ursäkter; att det kommer nog bli lättare om jag väntar tills jag har gått på den där festen eller det där kalaset där det kommer att serveras kakor och bullar. Men som jag sagt förut; det finns ingen bättre dag att börja på.   
 
140 kg tung, sög åt mig allt jag kunde av Kjells ord och fick sådan energi som jag skrev ovan. Men det blev inte förrän år 2012 som min resa började. Lika fort som man kan få energi lika fort kan den tyvärr försvinna, motivationen kan verkligen vara så skör. Därför är det så viktigt att planera sin resa, ha bra rutiner,
Man kan inte bara ha korta del mål, man måste även ha långsiktiga mål, den kombination är så viktig.
 
När Kjell kom till Östersund och föreläste 2015 fick jag träffa honom och det var stort och känslosamt för mig. Jag hann byta några ord med Kjell om min resa och fick tips på hur jag ska tänka framåt. Jag kände så igen mig i så mycket som han berättade om den mentala biten precis, som jag gjort för att lyckas och som jag än i dag lever efter.
 
 
Känner du dig redo att komma i gång så finns det fyra platser kvar till min cirkel som startar den 8/10 - 30/10, du kan läsa mer om cirkeln här!
 
Kom i håg du behöver det som mest när du absolut inte vill göra det.
 
 
 
 


Visa fler inlägg