Köttfärsbiffar med gräddstuvade kantareller
Vilken söndagsmiddag vi åt i kväll. Jag älskar verkligen att laga mat och göra det mysigt och lite extra när ska vi äta middag. Så i dag blev det hemmagjorda köttfärsbiffar med gräddstuvade kantareller, så gott. Biffarna påminner mycket om mina italienska köttbullar, men jag har ändrat lite i receptet till biffarna.
![](https://cdn3.cdnme.se/4395338/6-3/biffingr_5403555f2a6b226a925c05ed.jpg)
Recept;
4 personer
800g nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 ägg
1/2 köttbuljongtärning
1/2 dl majonnäs
1/2 msk kalvfond
1 1/2 krm sambal oelek
1 tsk lökpulver
1 tsk paprika pulver
11/2 tsk basilika
1/2 dl riven parmesan
0,25 dl persilja
1 dl Zeta tomatsås
Bryn den finhackade gula löken och vitlöken så den mjuknar i smör, lägg i buljongtärningen som får smälta ner.
Blanda detta och alla övriga ingredienser i en bunke till en smet, för att sist blanda i nötfärsen.
Forma till stora biffar och stek dem hastigt i smör i stekpannan, så de får fin färg.
Lägg biffarna sedan på en bakplåt och pensla dem med lite soja.
Mitten i ugnen 20-30 min. beroende på hur stora du väljer att göra biffarna.
![](https://cdn1.cdnme.se/4395338/6-3/biggugn_5403575ae087c34e3fdcd8a2.jpg)
Vi smörstekte färska kantareller som vi saltade och pepprade och hade grädde i.
Grönsallad, kokt broccoli, basilika tomatsås och ny riven parmesan till så gott!!!
![](https://cdn1.cdnme.se/4395338/6-3/buffebiff_540358a72a6b2286ac5cb657.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4395338/6-3/bifftallrik_540358cbddf2b328f7350f1e.jpg)