Sjukstuga

Hur har ni haft det i jul? Har det fungerat bra med maten eller hamnade ni i ett okontrollerat ätande? Många frågor men viktiga att dela med sig och få stöd och hjälp av andra. För egen del så har julmaten gått bra för mig måste jag säga, unnade mig leverpastej med rödbetssallad, 4 finncrisp och ca. 1 dl. Janssons frestelse. Drack glögg 2 gånger ca 1,5 dl trots hög sockerhalt. Så summan av kardemumman så är jag nöjd.
 
Men julen gick för vår del i influensans tecken då min minsta fick feber på julaftonskvällen, 40 grader pang bom från att varit pigg under dagen. Sedan på annandagen så fick vår äldsta dotter lunginflammation igen. Så vi har sprungit på akuten och apoteket hela julen känns det som, men nu hoppas jag att de sakta börjar bli piggare igen.
 
Så för min del har det inte blivit någon mellandags rea och shopping, eller att hälsa på och fika hos vänner och bekanta under julen. Det har gjort att det inte varit så mycket frestelser för mig utan bara tröttsamt att vara hemma. Så jag får hoppas att jag klarar mig från alla bakterier nu, tvål och vatten för händerna är det bästa i förkylningstider.
 
Jag tycker att det är så skönt att slippa all julmat nu, och till lunch i dag fick det bli grillad korv med räksallad och grönsaker.
 
 
Just nu planerar jag maten som vi ska äta under nyår och meningen var att vi alla skulle vara hemma hos mig, men nu när barnen är sjuka så blir vi hos min syster i stället så att vi kan dra oss undan när barnen blir trötta. Vi kommer att ha knytkalas och hjälpas åt med maten, men jag har fått bestämma menyn och så här har jag tänkt mig maten.
 
Min nyårsmeny
 
Bubbel och laxsnittar till välkomstdrinken
 
Förrätt; Hemmagjord skaldjursmousse med romsås
 
Varmrätt; Oxfilé med hemmagjorda såser (bearnaise och rödvinssås).
Till det en rotfruktsgratäng med en enkel sallad till
 
Efterätt; Hemmagjord punschparfait som syrran fixar (den innehåller socker, och jag och min man kommer inte att äta efterätt.)
 
Jag önskar er alla som läst min blogg detta år Ett Gott Nytt År, och jag ser fram emot att nytt 2017 som bara kan bli bättre <3 
 
 
Visa fler inlägg