Söndags tävling

Det började med en soppa och nu har vi fått till en smörgåstårta, jag skriver om kokboksförfattaren Birgitta Höglund och mitt samarbete. Jag hade bara hört talas om Birgitta via media förut och att hon var känd inom LCHF, så upptäckte jag att hon bodde bara en mil i från mig. Jag kontaktade henne för en kaffedejt och det klickade direkt, och sedan har vi haft små projekt i hop. Här kan ni läsa om mitt och Birgitta Höglunds första möte.
 
 
Både jag och Birgitta har gjort en livsstilsförändring med LCHF, jag började med LCHF enbart för att gå ner i vikt för att med tiden inse att LCHF är så mycket mer, det handlar om att äta sig till en bättre hälsa och att LCHF-kosten är medicin för din kropp.
 
Birgitta började med glutenfri LCHF-kost då hon var sjuk i Fibromyalgi, plus att hon gick ner 20 kg i vikt. I dag äter hon inga mediciner, hur fantastiskt är inte det? Här kan ni ta del av Birgittas inspirerande berättelse om hur hon efter år av ständig värk och kroppsliga besvär lyckats må så mycket bättre idag.
 
Här på bilden väger Birgitta nära 100 kg, till att hon i dag som ni ser på de nytagna bilderna mår så mycket bättre.
 
 
Jag och Birgitta brinner för att sprida till andra vad bra man kan må med LCHF kost, jag föreläser och bloggar om min viktresa samt coachar andra. Birgitta skriver böcker och bloggar för att sprida sina kunskaper, både jag och Birgitta vill hjälpa andra i samma situation.
 
Vårt första projekt för att sprida LCHF-kosten blev att vi bestämde oss för att stå på ICA och bjuda på en värmande soppa en eftermiddag hösten 2014. Vi förberedde och lagade en gulaschsoppa från Birgittas recept hemma hos mig i mitt kök. 
 
 
Mottagandet i butiken var populärt, många ville provsmaka den goda gulaschsoppan och prata om kosten. Receptet på gulaschsoppan finner du här.
 
 
Vårat samarbete har även resulterat till en fantastiskt god LCHF smörgåstårta som serveras på Ecocafeet   i Östersund. Tårtan är dessutom glutenfri och mejerifri. 
 

Jag har fått möjlighet att få lotta ut en av Birgitta Höglunds kokböcker Grillmat LCHF  som dessutom är signerad, och det passar väl bra med många goda grill recept när vi är på väg mot vår/sommar och grilla ute.
 
För att vinna boken ska ni svara på en liten klurig fråga:
Hur många kokböcker har Birgitta Höglund gett ut på engelska?
 
Svarar flera rätt svar så lottar jag bland er. Tävlingen pågår till 2/2 kl. 24:00.
 
 
 För er som inte vinner eller vill själv köpa boken, finns ett förmånligt erbjudande här.
 
 
 
 
Visa fler inlägg