Lev dina drömmar

Tänk vad tiden går, idag blev jag påmind av Facebok att det var 6 år sedan som jag började blogga, ett beslut som jag verkligen inte har ångrat. Tänk hur livet kan utveckla sig bara man vågar.
 
Jag tänker på när jag vägde 140 kg och allt jag hade var bara drömmar. Hur min vikt hindrade mig från att leva fullt ut, självklart hade jag ett bra liv med min familj när jag var som störst och vägde 140 kg, men det där lilla extra som idag ger mig mer livsglädje saknade jag då.
 
 
Att min övervikt skapade stora hinder för mig tror jag att alla förstår. I mitt jobb som undersköterska så var det väldigt tungt för min kropp att jobba, jag kommer ihåg bara känslan vad det var tufft att hjälpa de äldre att ta på deras stödstrumpor, att böja sig ner för att sedan ta sig upp var en tuff match varje dag, jag dröp av svett.
 
Men beslutet att en gång för alla ta tag i min vikt var inte självklart, beslutet kom när jag inte fick plats i flygplansstolen. Där och då alldeles själv på planet kände jag mig så utlämnad, så rädd och så otrygg. Och för att överleva den situationen så låtsades jag att detta var fullt normalt. Min resa slutade med att jag fick sätta mig själv på en egen rad så att jag kunde ta del av sätet bredvid mig och fälla upp armstöden.   
 
 
 
  
Där började min resa, för då kände jag att nu har jag nått min botten. För att göra en lång historia kort så hittade jag till LCHF av en ren slump och som ni vet så lyckades jag gå ner 70 kg på 18 månader, halva min vikt! Därav fick min blogg heta halvalindha. Och idag firar jag 6 år som bloggerska.
 
 
Tanken med det här inlägget är att beskriva vad mycket det är som händer i en när man gör en livsstilsförändring, inte bara viktmässigt, mycket sker mentalt också. Jag menar; nu plötsligt vågade jag börja ta för mig mer av det som jag inte vågade som 140 kg tung (kom ihåg att detta är mina tankar och känslor alla är vi olika). Jag valde att säga upp mig på mitt jobb för att prova jobba med något helt annat. Jag bestämde mig för att resa runt i Sverige och föreläsa, jag fick vara med i olika tidningar och tv och berätta om min livstilsförändring. Jag startade eget företag och har idag kurser via nätet på distans. Mycket roligt har hänt för att jag vågade göra en förändring. Vad har du drömt om att göra men som vikten hindrat dig från?
  (null)
 
Visa fler inlägg