Inspiration 2018

Nu är julen förbi och jag som älskar julen känner att det är lite trist, men jag låter min julgran få vara kvar åtminstone till trettonhelgen. Jag har varit julledig från bloggen, men däremot kan man följa mig på instagram varje dag om man vill.
 

För mig så har julen passerat på bra; jag har gått ner ett litet hekto, jag har mått bra och känner att jag har inga problem att hantera alla frestelser som julen för med sig. Sedan jag började med LCHF 2012 så har jag lärt mig ett nytt förhållningssätt till maten, och det är en enorm trygghet för mig. Hur många gånger har inte jag stått inför nyåret med nya löften till mig själv att detta år ska jag lyckas bli smal och gå ner i vikt??? Känner ni igen er?
 
Drottning av alla olika dieter och bantningsknep titulerar jag mig själv till, då jag sedan 14 års ålder varit slav under alla olika nyfunna dieter som skulle lösa mina problem och göra mig smal, och samtidigt så skulle jag bli lycklig.
 
Att jag halkade in på LCHF 2012 tackar jag den lyckliga stjärnan för som visade mig den rätta vägen, för jag har aldrig någonsin under mina 46 år lyckats vara viktstabil i mer än några månader, men nu har det gått 5 år faktiskt (snart 6 år om man räknar från starten 2012). Jag har alltid gått upp alla kilon jag lyckats gått ner, plus givetvis varje gång gått upp lite till, det eviga ekorrhjulet som många nog känner igen sig i. De envisa 15 kilon som jag lagt på mig nu handlar inte om ett misslyckande det vill jag poängtera att det är viktigt, och ni som läser min blogg regelbundet vet vad jag menar och jag kommer givetvis att fortsätta skriva om det.
 

Jag har alltid använt maten som min medicin när jag mått dåligt, när jag mått bra, när någon sårat mig. MAT har alltid varit i centrum för mig och jag har många gånger tänkt innan jag skaffade min familj, hur ska jag kunna hitta någon att leva med när jag har ett så ätstört beteende? Att hetsäta/kräkas tillhörde min vardag under många år och för att hantera livets alla känslor använde jag maten som trygghet, sedan gav maten mig ångest efteråt. De som inte varit i denna cirkus med dessa känslor ska känna sig tacksamma.
 
Att jag i dag tack vare LCHF kosten och mycket egen mental träning har ett helt annat förhållningssätt till maten och känner mig trygg är en sådan befrielse.  
 
Visst kan jag känna en sorg/saknad över att jag inte längre kan äta bröd som jag älskar, pasta mm, men någonstans måste man själv göra valet hur man vill må. Och det kan jag säga; att för mig så är fördelarna så oändligt mycket större än att gå tillbaka till det gamla.
 
Jag skulle kunna skriva mängder om detta; vårat dilemma/beroende och mer kommer, men tills dess önskar jag er ett riktigt Gott Nytt År med fokus på din hälsa med ett långsiktigt mål utan stress, för hur många gånger till vill du börja om och om igen?
  
Vill du komma med i min viktminskningskurs för hållbar hälsa som börjar nu i januari?
 
Nu kör jag i gång en ny distanskurs med start nästa år vecka 2 till 6, 2018. Vill du vara med så mejla mig för mer information, fåtal platser kvar.
 
Cirkel/Hållbar viktminskning: 4 veckor, pris 995 kr per person.
Start vecka 2 - 6, första veckan är intro vecka och gratis!
 
Vi kommer att ha en sluten grupp via Facebook (detta kräver att du har ett FB konto).
  • Daglig feedback från mig och övriga deltagare
  • Vi kommer att ha olika tema varje vecka, där jag skriver hur och vad vi ska göra.
  • Recept/menyplan varje vecka 
  • Plus mycket mera 
 
För anmälan och mer info mejla mig;
lindha.vikstrom@jamtland.st Skriv i ämnesraden "cirkel 2018".  
OBS. begränsat antal platser.
 
 
Visa fler inlägg