LCHF och viktnedgång

Tänkte berätta och skriva lite om hur jag äter nu för att fortsätta gå ner i vikt. 

När jag började med LCHF för sju år sedan och vägde 140 kg så svarade min kropp väldigt bra på denna kost. Att utesluta bröd, mjöl, pasta, socker etc. och det sedan i kombination med med motion gav mig ett fantastiskt resultat. Minus 70 kilo på 18 månader. 

Nu när jag är i gång med andra resan efter mitt återfall med ovanstående livsmedel så svarar min kropp inte lika snabbt på resultat, MEN då ska vi komma i håg att när jag vägde 140 kg så hade jag mycket att ta av och då gick det undan, det är alltid de sista kilona som är svårast att gå ner. Därför känner jag att jag vet att jag äter rätt och sedan får kilona ta den tid det vill, att börja kämpa och leta nya så kallade LCHF-varianter är inget för mig. Jag menar, jag vet ju varför jag gått upp mina kilon som jag har skrivit och berättat om förut, inte har jag gått upp i vikt helt oförklarigt!  

Nä, jag erkänner stort att jag satt med  matskeden och slevade i mig kokta makaroner med smör och ketchup till, gott var det! Och något som jag vill berätta för er är att när jag hade mitt så kallade återfall som jag var helt medveten om vad jag gjorde, så bestämde jag mig för att njuta fullt ut (kan låta konstigt). Inte bara slänga i mig fusket fort som tusan som om inget hänt; ju fortare jag äter så hinner jag får i mig mer innan jag kommer till insikt ungefär.

Jag bestämde mig för att njuta, jag menar om du valt att fuska och samtidigt har ångest då förlorar du ju dubbelt att både gå upp i vikt och samtidigt ha ångest under tiden. Ska du fuska så NJUT!!!

Som vanligt när jag skriver så kommer jag in på så många tankar men det var ju maten jag skulle visa nu.

Min nya grej är att skiva smör med osthyvlen och sedan rulla i hop dem och förvara i kylskåpet, perfekt att ta 1-2 rullar till måltiderna för att på ett enkelt sätt få i dig fett så du håller dig mätt.

 

 

Viktiga livsmedel i min kost är grönsaker som avokado, broccoli, blomkål, sparris, spetskål, viktkål och givetvis fisk, lax, skaldjur, smör, kött, majonnäs och ägg.

Till frukost äter jag gärna två kokta ägg med smör, enkelt och snabbt som jag står mig länge på.

Till lunch och middag så ser min mat/ portioner ut på detta vis. 

Lövbiff med gräddstuvad spetskål, stekta grönsaker som paprika, en klick bearnise och en smörrulle.

(null)

Korvstroganoff med falukorv som har hög kötthalt över 70 %, har en ny favorit i min korvstroganoff då jag blandar i krossade tomater också. På det viset blir rätten mer matig. 

(null)

Lunch ute får gärna bli en räksmörgås utan bröd. 

(null)

 Varmrökt lax med blomkålsmos och smörrulle. 

(null)

I bland när tiden inte räcker till så får man göra det bästa av situationen och äta grillkorv med räksallad. 

(null)

 Varmrökt lax men med variation med broccolimos och smörrulle. 

(null)

 

Stekt lax med blandade grönsaker och romsås. 

(null)

Visa fler inlägg