Att skapa sin egen lycka

Tänk när jag gjorde valet att börja min livsstilsförändring, tänk om jag kunde ha fått en förhandsvisning om att jag skulle klara att genomföra viktminskningen, vilken sporre det hade varit eller hur?
 
När det är som jobbigast och när man känner att; nu ger jag upp, då hade det ju varit så mycket lättare att eftersom jag vet att jag kommer lyckas så tar jag mig igenom detta. Tyvärr får man inga förhandsvisningar, men visst är det en spännande tanke? För när jag började min sista "bantar-resa" som jag hade bestämt mig för att det skulle bli mars 2012, 140 kg tung, så hade jag bestämt mig att även göra allt mer annorlunda den här gången.
 
Min man har alltid sagt att det finns ingen "dimmer" på mig; jag är antingen på eller av och går in för saker med dunder och brak, och hur länge orkar man det? Den här gången utnyttjade jag min dimmer för första gången.
 
De första veckorna i min nya livsstilsförändring koncentrerade jag mig endast på att få kosten att fungera, ingen stress med att göra allt på en gång. Efter några veckor när jag kände mig i balans med kosten började jag promenera 3 gånger i veckan för att sedan allt eftersom utöka promenaderna efter hur mycket jag orkade. Jag började promenera vårvintern 2012 i täckbyxor och täckjacka, här på bilden ser ni hur stor min täckjacka var då och i dag får jag och min man plats i täckjackan tillsammans.  
 
 
Våren blev till sommar och jag fortsatte med mina promenader och kommer i håg hur glad jag var över mina nya träningskläder som jag köpte från Ellos postorder, för det var gärna som så att jag helst handlade mina kläder via postorder när jag var överviktig. Att gå på stan och shoppa var ingen glädje för mig då jag visste att det var svårt att hitta kläder som passade, och det var svettigt/jobbigt att byta om i trånga provhytter, att beställa hem samma kläder i 3 olika storlekar blev så mycket enklare för mig. 
 
 
För mig har mål varit viktiga, denna gång nåbara och hanterbara mål, inte att jag vill gå ner 20 kg på en månad, utan realistiska mål. Och därför satte jag upp att väga 99 kg, tvåsiffrigt är ett bra mål, och jag bestämde mig för att när jag väger 99 kg ska jag belöna mig själv med något som jag mår bra av. Och för mig själv satte jag upp en inre bild att då ska jag köpa mig den lilla svarta klänningen som jag aldrig haft och gå ut och äta middag med min man och känna mig så fin, för tyvärr när jag var överviktig så gjorde jag inte gärna det. Att ha en målbild och att kunna visualisera och se sig själv i de olika delmålen man har är och har varit så viktigt i min viktminskning. Jag skulle vilja säga att det är en viktig ingrediens för att lyckas. Så om du bestämmer dig för att; denna gång ska jag lyckas och så ser du dig själv i mål, då har du faktiskt mentalt redan lyckats! En bra bit på vägen eller hur?
 
Att det är du själv som skapar din egen lycka, det tror jag vi alla redan vet, men vågar du ta dig ur din bekvämlighetszon? 
 
Här på bild nedan mitt första stora delmål, svart klänning och 99 kg.
 
Visa fler inlägg