Premiär

Dags för årets premiär av surströmming och det passade ju väldigt bra när min bror är hemma från Tyskland, det var länge sedan han åt det. Hans sambo som aldrig ätit surströmming eller känt lukten förut fick en spännande upplevelse, men kommer man till Norrland för första gången så måste man uppleva det.
 
Hela familjen samlad för att äta men för att vara lite snäll så gjorde jag min goda LCHF laxpaj med romsås, och en härlig grönsallad till för de som inte ätit surströmming förut.
 
 
Själv så älskar jag surströmming och att välja bort det i mitt liv finns inte, jag har under hela min viktresa som började 2012 valt att äta surströmming 2 ggr per år med potatis och tunnbröd, ett medvetet val. Den dagen som jag fuskar med kolhydrater är jag försiktig med fett de övriga måltiderna och dagen efter återgår jag till mitt val av kost som fungerar för mig och som jag mår bra av. Nackdelen med surströmmingsfusket är att jag får ont i magen av vetemjölet i tunnbrödet och magen blir väldigt svullen i några dagar, men det är det värt tycker jag.
 
 
Jag som älskar att duka och göra fint blev så klart oerhört glad när min vän Theres Renåker  började tillverka fina servetter med motiv från hennes tavlor som hon målar. Servetterna jag använt här till min dukning heter "Himmel & Jord" och man kan köpa dem på hennes webshop:  AllMy Tesign . Jag köpte mina på Ecocafeet i Östersund  och jag tror vi är den första butiken som fått äran att sälja dessa unika fina miljömärkta servetter.
 
Eftersom vi åt surströmming använder vi pappertallrikar då det är smidigt att slänga sedan pga lukten, så Theres vackra servetter vägde upp papperstallrikarna. Nu ser jag fram emot fler färger på servetterna, gärna till Jul.
  
  
Vill du också beställa Theres Renåkers servetter kika gärna in här så kan du även ta del av hennes vackra tavlor också.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg