Dan före dan....

I morgon fyller jag år, dagen före julafton och hela 44 år blir jag och det är 4 år sedan jag började min livsstilsförändring. December 23/12 2011 fyllde jag 40 år och fick av min man en resa där jag själv skulle åka till min bror som bor i Tyskland sedan några år tillbaka. En resa som var min ögonöppnare för att ta tag i min hälsa då jag alldeles själv skulle flyga och kände mig så utlämnad när jag inte fick plats att sitta i flygstolen. Så utlämnad och sårbar som jag var då vill jag verkligen inte vara med om igen, och där och då tänkte jag; -vad håller jag på med!!!
 
Tänk vad mycket som har förändrats till det bättre måste jag säga. Jag har en helt annan livskvalitét i dag tillsammans med min familj och jag har fått mer självförtroende att blogga om min livsstilsförändring. Och att jag i dag tagit tjänstledigt för att prova på ett nytt jobb inom hälsa, på Ecocaféet i Östersund där vi serverar ekologiska produkter utan raffinerat socker, allt är glutenfritt och mycket mejerifritt m.m. Det känns verkligen som ett steg i rätt riktning då jag verkligen vill inspirera till en bättre hälsa.
 
Men nu är det julafton i övermorgon och jag har äntligen fått i ordning mitt jul-rum, även om några få detaljer ska fixas. Här på bild så visar det hur det såg ut för några dagar sedan då min man isolerade alla fönster så att vi ska få det riktigt varmt och mysigt i rummet trots att det är vinter. 
 
 
 
 
Sedan dukade jag och gjorde i ordning för alla 16 personer, det tar sin tid med alla dekorationer men det är så kul att få göra lite fint. Köpte röda fina jul servetter från ICA selektion som var färdig vikta. 
 
 
Mitt sätt att tänka inför julen är att vara förnuftig och att inte lura mig själv. Om man vet med sig sina svagheter så är det bra att planera innan, dvs hur man tänkt att förhålla sig till all god julmat och sötsaker, så blir julen och andra högtider inget problem. På så sätt känner jag att det blir ett mer kontrollerat ätande, och ingen ångest över att man föll dit på vissa saker. Jag som älskar leverpastej, rödbetssallad och gärna vill ha en smakbit Jansson till jul, tillåter mig det under kontrollerade former i stället för att förbjuda. På det sättet blir inte julbordet så laddat med en massa förbud.
 
  
 
 
På mitt julbord kommer detta att serveras och det som är inom parantes är inte LCHF så det äter inte jag;
Julskinka (äppelmos)
Gravad lax (gravlaxsås)
(Löksill)
(Janssons frestelse, kommer att smaka lite)
Hemmagjorda köttbullar
Hemmagjorda revbensspjäll
(Gräddsås)
(Lingon gelé, smörgåsgurka)
Ägghalvor med majonnäs och räkor
Kalvsylta
(Rödbetssallad, kommer smaka lite)
(Leverpastej, kommer smaka lite)
LCHF grönkålspaj
Varmrökt lax med romröra
Omelett
Prinskorv
Rökt renstek med pepparrot
(Tunnbröd, vörtbröd)
Mjuk hembakat LCHF limpa
Frökex, Huså bröd
Brysselkål
(Potatis)
Mjuk sockerpepparkaka med lingongrädde LCHF  
 
 Fotograf är min dotter Julia Vikström
 
Visa fler inlägg