Dan före dan....

I morgon fyller jag år, dagen före julafton och hela 44 år blir jag och det är 4 år sedan jag började min livsstilsförändring. December 23/12 2011 fyllde jag 40 år och fick av min man en resa där jag själv skulle åka till min bror som bor i Tyskland sedan några år tillbaka. En resa som var min ögonöppnare för att ta tag i min hälsa då jag alldeles själv skulle flyga och kände mig så utlämnad när jag inte fick plats att sitta i flygstolen. Så utlämnad och sårbar som jag var då vill jag verkligen inte vara med om igen, och där och då tänkte jag; -vad håller jag på med!!!
 
Tänk vad mycket som har förändrats till det bättre måste jag säga. Jag har en helt annan livskvalitét i dag tillsammans med min familj och jag har fått mer självförtroende att blogga om min livsstilsförändring. Och att jag i dag tagit tjänstledigt för att prova på ett nytt jobb inom hälsa, på Ecocaféet i Östersund där vi serverar ekologiska produkter utan raffinerat socker, allt är glutenfritt och mycket mejerifritt m.m. Det känns verkligen som ett steg i rätt riktning då jag verkligen vill inspirera till en bättre hälsa.
 
Men nu är det julafton i övermorgon och jag har äntligen fått i ordning mitt jul-rum, även om några få detaljer ska fixas. Här på bild så visar det hur det såg ut för några dagar sedan då min man isolerade alla fönster så att vi ska få det riktigt varmt och mysigt i rummet trots att det är vinter. 
 
 
 
 
Sedan dukade jag och gjorde i ordning för alla 16 personer, det tar sin tid med alla dekorationer men det är så kul att få göra lite fint. Köpte röda fina jul servetter från ICA selektion som var färdig vikta. 
 
 
Mitt sätt att tänka inför julen är att vara förnuftig och att inte lura mig själv. Om man vet med sig sina svagheter så är det bra att planera innan, dvs hur man tänkt att förhålla sig till all god julmat och sötsaker, så blir julen och andra högtider inget problem. På så sätt känner jag att det blir ett mer kontrollerat ätande, och ingen ångest över att man föll dit på vissa saker. Jag som älskar leverpastej, rödbetssallad och gärna vill ha en smakbit Jansson till jul, tillåter mig det under kontrollerade former i stället för att förbjuda. På det sättet blir inte julbordet så laddat med en massa förbud.
 
  
 
 
På mitt julbord kommer detta att serveras och det som är inom parantes är inte LCHF så det äter inte jag;
Julskinka (äppelmos)
Gravad lax (gravlaxsås)
(Löksill)
(Janssons frestelse, kommer att smaka lite)
Hemmagjorda köttbullar
Hemmagjorda revbensspjäll
(Gräddsås)
(Lingon gelé, smörgåsgurka)
Ägghalvor med majonnäs och räkor
Kalvsylta
(Rödbetssallad, kommer smaka lite)
(Leverpastej, kommer smaka lite)
LCHF grönkålspaj
Varmrökt lax med romröra
Omelett
Prinskorv
Rökt renstek med pepparrot
(Tunnbröd, vörtbröd)
Mjuk hembakat LCHF limpa
Frökex, Huså bröd
Brysselkål
(Potatis)
Mjuk sockerpepparkaka med lingongrädde LCHF  
 
 Fotograf är min dotter Julia Vikström
 
#1 - - Pia Wiktor:

Så fint du gjort Linda!!! Ser jättemysigt ut! Njut nu av julen - det är du väl värd!! Kram Pia

#2 - - Nathalie:

Jag kör också på under julen, under hyfsat kontrollerade former dock så man kan väl säga att det blir en väldigt liberal LCHF med massa rödbetssallad, pastejer och mejerier. För mig betyder julen massor och då njuter jag fullt ut av maten! Äter dock inte gluten eller socker, men ändå lite väl mycket kolisar jämfört med i normala fall :))

Himla fint ni gjort i uterummet!!
God jul till dig fina Lindha! Kram

#3 - - Hanna:

Vad fint du gjort!

#4 - - Ewa Svensson:

Tittarin för att önska dig en God Jul // Kram E

#5 - - Jeanette:

Hej Lindha!
Såå fint och inbjudande du gjort i uterummet:)
Vill passa på och säga Grattis även om det är lite efter din födelsedag>3
Många kramar från Jeanette

#6 - - monica:

Grattis i efterskott! Hoppas julen blev så trevlig, som bilderna lovar! Ingen snö syns utanför! Får du julpapper på presenterna!? Har hört att nu för tiden skiljer man på julklappar och födelsedagspresenter! Både jag och sonen fyller i december och var överlyckliga över det vackra julpappret på födelsedagspresenterna.

#7 - - radhuslivet.se:

Hej Linda! Har ju följt dig från start. Minns hur chockad jag blev när jag kom tillbaka från min mammaledighet och du var nästan hälften så stor. Jag har alltid tyckt att du varit otroligt vacker oavsett om du varit stor eller liten. Vill att du ska veta det! 🙂 Jag blev sjukskriven från jobbet nästan direkt efter att jag börjat. Allt berodde på psykisk ohälsa. Jag har skrivit ett inlägg på min blogg om psykisk ohälsa, som jag tycker är ett otroligt viktigt ämne att ta upp i detta stressade samhälle. Du får gärna läsa det om du vill. 🙂 GOD JUL!

Svar: Hej! Tack för ditt inlägg och att du kom i håg mig. Var in och läste på din blogg, bra skrivet och lycka till kram <3
halvalindha

#8 - - monica:

Gott Nytt År! Hoppas du haft en trevligt jul-och nyårsfirande! Det verkar som om du kommer att sluta med din blogg, så sällan som du skriver. Ser inlägg på olika Instagram.

Svar: God fortsättning. Det har varit lite mindre bloggande, ett medvetet val. Men nu har jag laddat batterierna. Kram till dig <3
halvalindha

#9 - - Anonym:

Hej! Vill bara tacka för en inspirerande blogg! Har en viktresa liknande din framför mig, med ett första delmål att minska 20 kg så det blir 2-siffrigt i displayen... känns både härligt och skrämmande att beslutet med lchf är fattat-ingen mer pasta liksom ;-) Är så glad att jag hittat din blogg som visar att man kan klara vad som helst bara viljan och besluten finns. Tack igen och bra kämpat!/ Linda

#10 - - Anonym:

Hej! Vill bara tacka för en inspirerande blogg! Har en viktresa liknande din framför mig, med ett första delmål att minska 20 kg så det blir 2-siffrigt i displayen... känns både härligt och skrämmande att beslutet med lchf är fattat-ingen mer pasta liksom ;-) Är så glad att jag hittat din blogg som visar att man kan klara vad som helst bara viljan och besluten finns. Tack igen och bra kämpat!/ Linda

#11 - - Karin :

Hej Linda!
God fortsättning på det nya året!
Jag har följt din blogg nästan från början och tittar in varje dag.
Jag beundrar dig som har lyckats med din viktresa , du är otroligt inspirerande. Du skriver fantastiskt trevligt, fortsätt med det i en eller annan form! Jag har saknat dina inlägg, hoppas allt är väl med dig och din familj.
Jag önskar dig allt gott!
Karin

#12 - - heltfantastisk.blogg.se:

Hej Linda.
Tack för din inspirerande blogg. Börjar min resa idag och du har gett mig hopp om att det går.
kram Anna ❤