Middagstips

Det är många som tycker att det är svårt med att hitta på tillbehör till maten och att det är svårt att få i sig grönsaker. Jag tycker ju att det är roligt att laga mat och att det även ser trevligt ut på tallriken.
 
Här kommer två enkla vardagsrätter som min familj ätit nu i veckan. Först ut är den klassiska köttfärssåsen och i stället för pasta så har jag spiraliserat morot, zucchini och strimlat röd paprika till. 
 
 
Jag tycker att det är gott att äta grönsakerna råa till den varma köttfärssåsen, men man kan även sjuda grönsakerna i en stekpanna om man vill. Jag hade ca 1 msk smörklick till min portion, för att få i mig lite mer fett/mättnad.
 
 
Det andra receptet är denna goda kotlettgratäng eller vad man ska kalla den. Jag köper kotlett med ben och fräser på dem snabbt i stekpannan för lite färg, och strör salt/peppar över. Lägger dem sedan omlott i en ugnssäker form.
Sedan skär jag några morötter, gul lök, finhackad vitlök som jag lägger över kotletterna.
Efter det rör jag i hop 3 dl crème fraiche, 1 dl grädde, 1-2 msk. soja, 2 krm. sambaloelek, 1 msk. kalvfond och häller sedan såsen över kotletterna. In i mitten ugnen 200 grader i ca 120 minuter.
Men jag brukar låta dem få puttra längre så blir de bara ännu mera mörare.
 
Ett litet extra tips är att inte skära bort benet på kotletten det smakar så mycket bättre av maten om de får koka med. 
Här behövs inga fler tillbehör då du har både kött och grönsaker klara i gratängen.
 
 
 
Visa fler inlägg