Valet du gör i dag, är resultatet du får i morgon...

Finns det något värre än när kläderna sitter lite för snävt? Bara den känslan gör ju att man känner sig minst hundra gånger större än vad man egentligen är, och visst är det trist att ändå vara så begränsad i kläderna. Jag är ju inte där jag vill vara viktmässigt ännu, men att prova kläder tär gärna lite på självförtroendet. Men jag känner mig stark, även om det känns jobbigt emellanåt, för jag vet att fortsätter jag så kommer jag nå mina mål och den vetskapen gör mig så trygg.
 
Jag försöker hela tiden tänka positiva tankar och jag vet att även om den här dagen känns usel så vet jag att om en månad framåt och ytterligare några månader så kommer jag att tacka mig själv för att jag inte gav upp. För jag vill vidare, jag vill inte vara i samma läge som jag är nu om några veckor/månader framåt, och den enda person som kan hjälpa dig framåt är du själv och hur du väljer att tänka. 
 
Foto; Anna Karin Pernewill
 
Dessa rader ovan skrev jag mars 2019 och då hade jag precis gått ut på bloggen och berättat om mitt återfall, att jag hade gått upp i vikt 25 kg!!!  Och så bestämde jag mig för att nu började min "andra resa". 
 
Östersunds gratis-tidning Öp-magasinet snappade upp detta och ville skriva ett reportage om mig som jag tackade ja till. Det kändes både skrämmande och en lättnad att lämna ut sig, ni vet dessa skamkänslor som gärna kommer för att man gått upp i vikt. Men jag kände mig ändå stark och lättad att vara med i tidningen och att skriva om min andra resa på bloggen. Tankar som "att tänk om jag inte kommer att klara gå ner i vikt" fanns faktiskt inte, jag var övertygad om att jag återigen skulle fixa dessa återfallskilon. Jag menar, jag har ju klarat att gå ner 70 kg på egen hand förut.
 
 
Men det som känns så kul och aktuellt är ju att jag klarade att gå ner dessa återfallskilon, och när jag idag läser artikeln från mars 2019 så stämmer ju orden så bra med hur lätt det är att ångra att man aldrig började " jag vet att även om den här dagen känns usel så vet jag att om en månad framåt och ytterligare några månader så kommer jag att tacka mig själv för att jag inte gav upp".
 
Anna Karin Pernewill som både fotade och skrev reportaget avslutade intervjun med orden "Lindha är inte orolig över sin "andra resa". Hon vet att hon kommer att klara det, men är även medveten om att det kommer att ta tid. Att försöka sig på några genvägar är inget för henne längre".
 
Här är jag idag och ser framåt och är både glad och stolt över att jag har både kontroll och styr mitt liv så som jag vill leva och må. Även om det svänger i skarpa kurvor emellanåt så att man faller är det viktigt att resa sig upp och fortsätta vidare, eller hur? Och jag tackar mig själv för att jag återigen inte gav upp, för då hade jag inte varit där jag är i dag. Fortsättning följer...
 
Nu startar jag återigen upp en av mina kurser på distans 4 veckor för 199 kr med start den 12/4. Vill du läsa mer om min kurs så kan du klicka här  eller vill du gå med direkt kan du klicka här.