Favoritfrukost

Jag har fått en ny favoritfrukost, så gott och enkelt att göra och en perfekt mättande start på dagen! Receptet är från Birgitta Höglund och vi brukar äta den när vi är ute på fjället och grillar över elden. Men det fungerar utmärkt att steka den hemma i stekpannan också. Jag pratar om Birgittas goda Kolbulle.

(null)


(null)


Receptet är enkelt, endast 4 ingredienser och för 2 personer. Det blir 2 rejäla pannkakor/kolbullar:

4 ägg

2 dl grädde

2 msk fiberhusk

Ett pkt. bacon.

Salt 1-2 krm

Vitpeppar 1 krm

Blanda ägg och grädde och blanda även i salt/peppar.

Stek det tärnade baconet i lite smör, under tiden vispar du i fiberhusken i äggsmeten.

När baconet fått lite färg, häll över hälften av äggsmeten i stekpannan och stek pannkakan tills den fått fin färg under, samt blivit tillräckligt stabil för att vändas på. Vill man så kan man ha osockrade råröda lingon till och vill man utesluta mejerier så fungerar det utmärkt att byta ut grädden till kolsyrat vatten.

(null)


#1 - - Emelie:

Åh vad gott det såg ut😍

#2 - - Elin:

Åh älskar kolbulle, men vill ha sålt fläsk i mina :) hyr mycket skiljer sig smaken mot vanliga med vetemjöl?

#3 - - Elin:

Åh älskar kolbulle, men vill ha sålt fläsk i mina :) hyr mycket skiljer sig smaken mot vanliga med vetemjöl?