Minus 23 kg

Känslan av att återigen kunna köpa och ha de kläder jag vill är obeskrivlig, och vägen hit har varit tuff åtminstone till en början. Jag började ju min andra resa i början på januari 2019 och kilona satt som berget på mig, sakta sakta minskade jag något hekto och åt min LCHF-kost men min kropp ville inte riktigt svara på kosten. Jag började tvivla på om det var försent för mig då jag hade hört talas om att har man en gång gått ner i vikt med LCHF och går sedan upp i vikt igen så svarar man inte lika på LCHF-kosten en andra gång. Samtidigt så ville jag inte tro att det var kört för jag visste ju hur bra jag mår på kosten. 

I mitt återfall så kom jag nästan upp i tresiffrigt igen på vågen, och gissa om det var en jobbig känsla. Men samtidigt så befriande att skriva om det och visa att det går att hitta tillbaka till sin hälsa och vikt igen. Lite klokare och med nya erfarenheter så att jag inte ska hamna på fel väg igen.

(null)
 
 
Anledningen till att vågen minskade så sakta i vikt förstod jag när jag analyserade hur jag åt, och jag upptäckte att det var för mycket ätande mellan måltiderna även om det var inom LCHF, men några ost och skinkrullar flera gånger per dag blir många om man räknar ihop allt på en vecka. Att äta för stora portioner och för lite fett upptäckte jag också var en av anledningarna till att vikten minskade så sakta. Jag gick ner 5 kg på knappt 8 månader mellan januari-augusti 2019 och när jag tog beslutet att börja träna med min Pt i september 2019 igen så började det hända grejor. Sedan starten med honom har jag gått ner drygt 19kg!!! Och sammanlagt då ca 24 kg.
 
(null)

För mig så gör träningen underverk med mitt mående och träningen gör mig mer fokuserad, den får mig att känna att jag har rätt balans tillsammans med LCHF kosten.

Så ge inte upp, det går verkligen att få bort sina kilon eller äta sig till ett bättre mående med LCHF-kosten, hoppa inte på några tillfälliga quickfix för det är ingen lösning på sikt. Jag har ca 5 kg till som jag vill gå ner i vikt för att min blåa klänning ska sitta fint på mig, för just nu sitter min blå klänning lite väl tight på mig som ni ser på bilden nedan. Att ha mål och se sina mål i bilder genom att visualisera det hjälper mig mycket och gör att jag lyckas nå de mål jag vill.

(null)
 
 
 
#1 - - Birgitta Höglund:

Fantastiskt bra jobbat, Lindha, så glad för din skull. Du är en så inspirerande förebild för alla som kämpar med vikten, så bra att du visar att rejält med god LCHF-mat fungerar!

#2 - - monica:

Stort grattis. Och ge inte upp Pt , annars lätt att krypa in i sig sjäkv och ha skygglappar för felaktigt ätande. Minns hur ledsen och skamsen du var för ett år sedan. Du ska alltid vara stolt över dig själv!

#3 - - Kerstin Påve:

Imponerande❣️Du är en fantastisk kämpe och bevisar att det lönar sig att fortsätta även om det tar lite längre tid.

#4 - - Cavewoman:

Du ser jättefin ut i klänningen och stort grattis!

#5 - - Mariann:

Grattis Coachen, du är en fantastisk förebild/idol.
Du visar att ingenting är omöjligt.