Tro på dig själv

Hur många känner inte igen sig i att man vet precis vad man vill och ändå gör man det inte, och man vet precis hur man ska göra -eller hur? 
 
Men vad är det som sitter fast så hårt att man ändå väljer att ge efter för frestelsen, varför ska det vara så svårt?
Man kan ju inte gå omkring och drömma och hoppas att det blir bättre i dag, man måste ju börja med något och kanske sluta med något.
 
För mig så var läsken en stor del av mitt liv när jag vägde som mest, jag hade alltid läsk hemma och drack det som vatten, så det var ju det första som jag valde att sluta med i min livsstilsförändring. Det andra var att, från att vara van att äta konstant, att ha alltid ha något i munnen till att plocka ner matintaget till 5 mål per dag. Så det här var det jag slutade med först, och det jag valde att börja med var att promenera.
 
Någonstans har det ju hänt något som fick/får dig att vilja börja, den känslan måste man hålla fast i när det är som jobbigast och orka stå emot alla tankar som snurrar i huvudet om att det går så sakta. "I dag känner jag mig svullen, vad är det för mening, jag kommer alltid vara överviktig".
 
Låt dig inte luras av den delen som försöker intala dig att allt kommer kännas bättre om du tar den där tårtbiten, på vilket sätt gör tårtan att du kommer närmare ditt mål? Bestäm att i stället för tårtan tar du en promenad för att bryta det gamla invanda mönstret, eller att du ska sätta in alla korten i fotoalbumet eller städa en garderob. Herregud, mitt enda intresse förut var vad ska jag äta till kvällsfika efter maten, hade vi inget gott hemma var det så trist och katastrof så det var väldigt sällan det inte fanns något hemma.
 
Nu när jag när jag tänker tillbaka kan jag känna; -Tänk att jag klarade det igen, tänk om jag hade gett upp när det var som jobbigast ; fan jag gick upp tre hg i dag, nu skiter jag i detta och går hem och äter! Vad hade jag varit då i dag? Jag kan få rysningar ibland, och känner verkligen en sådan tacksamhet till mig själv att jag gav mig själv denna chansen igen och inte gav upp.
 
Ni ska inte heller ge upp, för det går även om huvudet inte vill i bland. Vill du komma med i min distanskurs på nätet så kan du läsa mer om den här eller gå med direkt i gruppen redan i dag Hälsostart halvalindha 2. Kursen startar den 15/6 - 13/7 fyra veckor för 249 kr.