Skilsmässan från...

Tänk dig att det bästa du vet ska du tacka nej till resten av ditt liv? Jag vet att det inte är lätt att skilja sig ifrån något man älskar och har levt med i hela sitt liv. Det som har varit en trygghet när man har mått dåligt och när man har mått bra, ja det har alltid funnits där och tröstat mig vid alla svåra och lyckliga stunder. Hur ska man kunna klara sig att leva utan det helt plötsligt? Hur ska jag kunna ersätta det med något annat i mitt liv så att jag känner att jag ändå kan leva lyckligt och må bra?
 
Vet ni, jag har alltid varit en person som använder maten för att döva en känsla. Jag har aldrig förstått mig på personer som när de mår dåligt tappar matlusten. Jag själv är helt tvärtom, och att komma till den insikten har varit jobbig men ändå en lättnad då det idag hjälper mig att hantera olika situationer som dyker upp.
 
Vad är det egentligen för känslor som kommer som man inte orkar blotta, utan att man istället använder maten som medicin för att trycka undan det man egentligen kanske behöver prata om?
 
Det är som när man går till läkaren och har problem med att sova och den enda hjälpen man får är ett sömnpiller, det egentliga problemet kvarstår plus att du i längden kommer må ännu sämre tillsammans med biverkningarna från medicinen. I detta läkarträsk var jag när jag vägde 140 kg, alla dessa mediciner som jag åt bl.a. mot högt blodtryck, halsbränna, magtatarr, förstoppning, depression. Ja listan kan göras lång och inte en enda gång frågade min läkare hur jag mådde eller om min livssituation, utan jag fick med mig recept hem på en massa olika läkemedel som skulle hjälpa mig. Men problemen kvarstod ju, de blev ju bara dövade av medicinen plus återigen en massa biverkningar.  
 
I dag behöver jag inga läkemedel, jag äter mig istället till en bättre hälsa sedan jag hittade till LCHF. Jag lade om kosten 2012 och jag kunde slänga alla mina mediciner bara ett år senare. Det är ju rätt fantastiskt, vem vet hur min situation skulle sett ut annars i dag?
 
Under min viktresa/livsstilsförändring så förstod jag att äta LCHF är det enda rätta för mig för att kunna ha en balans i livet och för att slippa känna mig hungrig jämt. Sedan har jag själv fått lära mig kontrollera anledningen till varför jag känner sug. Vad handlar det om egentligen, har jag ätit för lite under dagen eller har någon sårat mig, är jag orolig för något? Allt för att identifiera känslan över att vilja äta mer trots att jag nyss ätit en rejäl middag. Att tänka så hjälper mig bra i min fortsatta viktresa. Att även hitta nya kickar i livet som man mår bra av i stället för att maten ska vara livet.
 
Att behöva skiljas från sina bästa kompisar som chips, bröd pasta e.t.c, det kan jag berätta att det är värt allt, men som ni vet; en skilsmässa behöver några månaders väntetid innan man förstår det och skriver under.
 
 
 
#1 - - https://varldenshemligastegravid.blogg.se/:

Wow! Starkt jobbat!

#2 - - https://varldenshemligastegravid.blogg.se/:

Wow! Starkt jobbat!

#3 - - https://varldenshemligastegravid.blogg.se/:

Wow! Starkt jobbat!