Det viktiga fettet

Måste bara dela med mig av hur galet det kan bli med maten även för mig i mellanåt.

Jag jobbade hemifrån i går och åt en bra frukost som bestod av ett kokt ägg och två skivor kallrökt lax med majonnäs. Hade så mycket att göra och satt vid datorn hela förmiddagen, tiden gick och jag kände att jag måste ta en paus och få lite friskluft, så jag prioriterade en promenad i solskenet på 40 minuter. Upptäckte att klockan var redan 13:00 så jag stekte mig två ägg och tre skinkskivor till lunch, hade bråttom och redan här saknades ju tillräckligt med fett till måltiden. Eftermiddagen kom och vi packade ihop oss för att åka till vår stuga. Middagen fick bli på macken, en grillad korv med räksallad. På kvällen började jag bli hungrig och började få ett ordentligt sug. Jag tog två skinkskivor och två ostskivor för att dämpa suget, det hjälpte inte så jag tog en kall grillkorv. Suget fanns ändå kvar så till slut gav Magnus mig en rejäl ostrulle med smör i och då först försvann min hunger och sug. Kontentan av detta är att vad viktigt det är att få i sig fett till sina måltider och inte slarva med det. 

(null)


#1 - - Birgitta Höglund:

Så bra att Magnus kom på det, smör/fett är så otroligt viktigt. Särskilt när man som du inte ätit någon rejäl måltid under dagen utan mest småplock, då blir man hungrig/sugen på ett helt annat sätt än med tre ordentliga mål mat. Ha så skönt i stugan i helgen. Kram.

#2 - - Hanna Karlsson:

Jag har ätit mer kolhydrater igår och i förrgår och jag känner direkt skillnad. Håller med om att fettet är väsentligt. Märker det varje gång....