Motivation är en färskvara

Tänkte jag skulle dela dela med mig lite av hur det går för mig nu fortsättningsvis i min andra resa. Jag började ju den vid månadsskiftet jan/februari efter att jag hade haft ett rejält återfall bland alla kolhydrater. Jag återgick helt till min LCHF-kost igen och började promenera.  
Visst är det märkligt hur man kan släppa allt helt plötsligt? Både maten och träningen raserade jag, hade jag åtminstonde bibehållit min träning är jag rätt saker på att återfallet inte hade varit lika stort som det blev. Men nu ska man ju inte älta gammalt utan jag accepterar det som blev och går vidare med nya erfarenheter.
 
(null)
 
Jag försöker ju att ta det lite lugnt samtidigt och inte köra på 200%, vis av min egen erfarenhet så blir det inte det bra i längden, för oftast tar bränslet slut rätt snabbt då. Så jag har sett till att få kosten att fungera och började få in lite rörelse igen i mitt liv efter ett tag. Sedan kände jag för ca. en månad sedan att nu är det dags för nästa steg, att höja ribban lite och ta hjälp av personlig tränare igen.
 
För mig är det viktigt att sätta upp mål och känna att jag har något att se fram emot hela tiden, för det ger mig motivation. Något som jag har upptäckt är att träningen hjälper mig väldigt mycket med att få en bra balans, och då menar jag inte bara fysiskt utan det stärker mig väldigt mycket mentalt också. Träningen får mig att känna mig stark och den ger mig bekräftelse på att jag är på väg åt rätt håll igen, och den får mig även att kontrollera mitt matintag. Träningen ger mig den där lilla kicken och belöningen i min hjärna istället för att leta kicken i sockret/kolhydraterna, är inte det fantastiskt? Självklart kan jag ha dåliga dagar, men jag låter ändå inte dem få ta över nu, utan den styrkan har min träning hjälpt mig med.
 
Under den senaste månaden som gått nu så har jag sakta utökat min träning hela tiden, och då menar jag verkligen sakta men framförallt hållbart. Första veckan tränade jag med min Pt 1 gång och tog sedan en promenad på 30-50 minuter övriga dagar. Andra veckan började jag träna i grupp tillsammans med min Pt i 2 pass och sedan övriga dagar 30-50 minuters promenad varje dag plus bålövningar hemma som jag gjorde efter varje promenad i ungefär 4 minuter. Tredje veckan samma som vecka 2 men nu utökade jag mina promenader med att jogga lite intervaller mellan lyktstolparna längs vägen. Jag utökade även bålövningarna med två minuter till.
 
Nu är jag inne på fjärde veckan och kommer att köra samma som vecka 3 och lägga till en minut till på bålövningarna. På detta sätt känner jag att jag blir starkare och jag får egen feedback på att jag klarar att utöka träningen lugnt och sansat och det ger mig belöning/kicken/motivationen att fortsätta. För det är ju som så att motivation det är en färskvara.
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Tack för den inspiration du ger med din blogg! Blev väldigt sugen på att ta upp motionerandet nu...

#2 - - Maja:

Lindha du har verkligen den BÄSTA bloggen, jag har själv sedan Augusti använt mig av Keto dieten.

- Mycket energi
- Lågkolhydratdiet
- Gluten fri.

Väldigt enkel diet, kort och gott väljer man bort kolhydrater som socker, pasta och snabbmat.
Istället äter man kött fisk grönsaker och naturligt fett.

Det är inte en snabb lösning utan en långvarig, lätt och hälsosam lösning.

Jag fick massor av tips på lätta maträtter och mitt sötsug har helt förvunnet och jag rekommenderar verkligen programmet hos http://tiny.cc/Keto-Diet.

Tack Lindha, du är grym!

#3 - - monica:

Du är duktig som kommer igång igen! Du behöver nog ha ständig kontakt med pt för att tvingas vara kvar i verkligheten. Så att du inte kopplar av, ifrån, bort och sätter på skygglappar och börjar missbruka. Men så roligt att det går bra för dig. Själv är jag så selektiv ätstörd så ingen mat smakar bra, färg, konsistens, odör. Just nu morötter och svenska äpplen till de kokta äggen och smöret. Det går man varken upp eller ner av. Roligt att läsa om vad du gör, träning mm.

#4 - - sara:

Vilken resa du gjort! Så grymt imponerad över din vilja och ditt engagemang. Jag vet hur svårt det är att gå ner 5kg och du har gjort det 10ggr om.
En svacka eller återfall som du kallar det är väl ändå ok så länge man tar sig ur det innan man är tillbaka på ruta 1. Vi är bara mäniskor med frestelser runt oss hela tiden överallt så att trila dit någon gång är bara mänskligt enligt mig. Starkt av dig att ta tag i dig själv och kicka igång med en nystart!

#5 - - sara:

Vilken resa du gjort! Så grymt imponerad över din vilja och ditt engagemang. Jag vet hur svårt det är att gå ner 5kg och du har gjort det 10ggr om.
En svacka eller återfall som du kallar det är väl ändå ok så länge man tar sig ur det innan man är tillbaka på ruta 1. Vi är bara mäniskor med frestelser runt oss hela tiden överallt så att trila dit någon gång är bara mänskligt enligt mig. Starkt av dig att ta tag i dig själv och kicka igång med en nystart!

#6 - - Anonym:

Hej, tycker du har gjort en fantastisk förvandling. Vill gärna veta mer, kontakta mig gärna. Jessica.Korneliusson@gmail.com