LCHF Kålpudding med brunsås
I går provade vi och gjorde LCHF- Kålpudding för första gången. Det blev verkligen supergott och var enkelt att tillaga. Perfekt att göra en stor sats och frysa in i matlådor och dessutom är det ju en billig maträtt. Vi valde att använda spetskål i stället för vitkål då vi tycker spetskålen har en mjukare och sötare smak som kompenserar att vi utesluter sirap.

Ingredienser;
1 kg spetskål
2 msk olja
1-2 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
Skär spetskålen i strimlor, bryn kålen i stekpannan utan att bränna den.
Lägg kålen i en bunke och tillsätt kryddorna.
Ingredienser färsen;
1 gul lök
500 g nötfärs
1 ägg
2 msk soja
1,5 dl vispgrädde
1-2 msk kalvfond efter smak
1 tsk salt
2 krm peppar
Skala och finhacka den gula löken
Stek köttfärsen i stekpannan
Blanda sedan i hop allt tillsammans med vitkålen och lägg över i en ugnsform och grädda i mitten av ugnen 200 grader i ca 40 minuter.

Sedan gjorde vi en brunsås till där vi rörde i hop grädde, creme fraiche, kalvfond och soja. Hela rätten blev så god och det var roligt att göra nåt nytt. Dock så höll puddingen inte i hop sig som jag hade velat, så nästa gång så kommer jag inte att för-steka färsen utan blanda i den rå.

Ser jättegott ut, det kommer jag att testa,