Viktminskning

Jag fick en fråga här på bloggen om hur min viktminskning fungerar nu i min andra resa. Som ni vet så startade jag min andra resa i månadsskiftet jan./feb i år och jag upplevde att min andra resa gick betydligt saktare än min första med en viktnedgång på minus 70 kg på 18 månader. 
Jag bestämde mig för att inte stressa mig själv utan låta min kropp få ta den tid den behöver. Jag åt LCHF kost och tog promenader några gånger i veckan och vågen gick sakta neråt  och jag fick bort ca 4 kg på ett halvår ungefär rätt liten viktminskning men för mig mentalt var jag nöjd det gick ju ändå åt rätt håll. Sedan så började jag fundera och bestämde mig för att börja föreläsa igen trots att jag inte kände mig i den fysiska form jag ville va i men jag kände samtidigt att jag kan ge mer och inspirera andra med min föreläsning när jag själv är mitt i min andra resa. 
I och med det beslutet så hade jag satt ett mål i mitt huvud. Jag bestämde datum för min premiär föreläsning nu i november här i Östersund och det fick vara min morot. 
Nästa steg var att ta hjälp av min Pt Jonas igen, jag behöver verkligen ha en Pt som hjälper mig att nå mina mål fysiskt för där klarar jag inte att pressa mig själv så som han lyckas få mig att utmana mig själv i min träning, motion och balansövningar. 
När träningen kom i gång på denna nivå så började jag få mer balans mentalt och kände att jag kan nog justera kosten lite bättre, jag upptäckte att jag gärna åt lite för mycket vid varje mål och att det gärna slank ner nån ostskiva eller skinkskiva för mycket mellan måltiderna dock allt inom LCHF men ni vet överäter man går man inte ner i vikt.  
För mig ger träningen mig ett bättre förhållningssätt till maten. Och med denna förändring har jag lyckats gå ner 8 kg på ca två månader och det är ett lika bra resultat som i min första resa, och jag som trodde att LCHF inte kunde ha den effekten igen när man haft återfall, jag har läst om många som upplevt att LCHF fungerar sämre om man börjar om igen.
 
(null)
 
Kortfattat så kan man säga att det är så här jag äter och tränar. Vill poängtera att jag är väldigt fokuserad och har bestämt mig för att lyckas igen, jag sätter upp delmål hela tiden som ger mig kicken när jag lyckas nå dem och kan därefter hela tiden sätta upp nya mål. 
En stor drivkraft är att jag ska ut och föreläsa för er alla om just detta nu i min andra resa.
Jag äter endast tre mål mat om dagen frukost lunch och middag och ser till att jag får i mig tillräckligt med fett till varje måltid. Får jag sug/hunger mellan måltiderna vet jag att jag ätit för lite fett krångligare än så behöver det inte vara.
Jag äter protein, fett, och grönsaker mejerier amvänder jag endast i tillagning ej som tillbehör eller vid sidan om. 
Inga LCHF-efterätter, inga bär, inget LCHF-bröd allt detta triggar bara och jag som är i viktminskningsfasen vill inte ha dessa bromsklossar. Låter det tråkigt så kan jag säga att det är inte det minsta tråkigt och vill du ha resultat så får du hoppa vispad grädde och bär eller gräddiga smoothies.
Jag tränar alla dagar utom en och varierar min träning som promenader, styrketräning, cirkelträning ochintervaller.
Och jag mår så bra, men får jag aldrig dagar då  allt känns skit? Jovisst det får jag självklart emellanåt och när det känns som om jag bara vill öppna kylskåpet och gå loss på lite goda smörgåsar eller koka mig en kastrull med makaroner när det känns som om jag vill ge upp DÅ tänker jag vad var det som fick mig att vilja starta detta, varför? Hur mådde jag? Hur vill jag må? Och då brukar jag komma på bättre tankar. Att sysselsätta sig med annat för att skingra tankarna typ ta en promenad eller lyssna på musik brukar också fungera bra.
Jag kommer att starta upp nya cirklar på nätet i januari, har fått många mejl om det kommer bli aktuellt igen. Och det är högaktuellt, det känns riktigt bra att komma i gång med dem då jag vet precis hur det är och är själv i min andra resa. 
Skillnaden mot mina förra cirklar är att dessa kommer vara mer fokuserade och lite nytt tänk som känns bra med tanke på att jag själv är på väg...,
Vill ni ha mer information om min cirkel så mejla mig, den kommer att vara 4 veckor med möjlighet till förlängning. All information kommer inom kort. 
Men mejla mig gärna ditt intresse så kommer all info till dig.
Att vara tillsammans i en grupp där vi alla vet precis vad man går igenom är så viktigt jag menar ingen som inte varit överviktig vet inte hur det är, den gemskapen är viktig för att stötta och hjälpa varandra. 
Mejla till; lindha.vikstrom@jamtland.st
 
(null)
 
#1 - - monica:

Bra skrivet! Man måste ha mål och mening under färden, roliga belöningar för att må bra. Och pt Jonas är säkert oersättlig, då kan du inte fuska för dig själv. Jag kan tänka ,att när viktminskningen är genomförd, då har man.ändå hälften kvar , hålla sig på mattan och hitta på 1000 roligare saker än att äta. Själv är jag en stor lögnare. Har ofta tuggandet som bästa sysselsättningen. Häromåret bestämde jag mig för att gå ner 5 kg, men handen åkte in i frysen och hämtade bullar att tugga på och småkaksbak till bygdegårdsföreningar , blev många goda degar att tugga på. 8 kg upp. Det är ett heltidsjobb att hålla sig till sanningen.