Smörgåstårta special LCHF
Den här läckerbiten är min goda smörgåstårta som jag ofta gjort och bjudit på genom åren, äntligen kan jag dela med mig av receptet till en fantastisk LCHF-variant. Min äldsta dotter Julia fyllde ju 20 år i dag och vi firar alltid på morgonen med frukost på sängen och hennes önskan var min smörgåstårta.

Recept på fyllning;
3 burkar tonfisk i vatten (jag använder Icas)
4 hårdkokta ägg
3 msk. senap orginal
1 dl fryst dill
1/2 dl chilisås
5 dl cremefraiche
1 dl majonnäs
2-3 dl vispad grädde
Salt/vitpeppar
Smaka gärna av fyllningen och tillsätt mer av senap, kryddor efter egen smak och den styrkan man vill ha.

Dag 1; Jag gör fyllningen dagen innan jag lägger tårtan så att den får kräma i hop sig (ej nödvändigt) och det är lättare att bedöma om man behöver tillsätta mer sälta osv.
Dag 2; Sedan lägger jag tårtan och skär LCHF-formfranskan i skivor och varvar tonfiskröran mellan lagren.
Avslutar med bröd och brer ut ett tunt lager majonnäs runt hela tårtan. Linda in tårtan med plastfolie och låt stå över natten.
Dag 3; Garnera tårtan, jag brukar klä kanterna med dill runt om men det fungerar fint även med salladsblad.
Garneringen bestämmer man själv efter fantasin, jag tycker det är gott och fint med räkor, ägg, ost och skinkrullar, citron, tomat, stenbitsrom och dill.

Brödet jag använder är detta recept;
10 ägg
1,5 dl kokosmjöl
50g smör
2 msk. fiberhusk
2 tsk. bakpulver
1 tsk. salt
Smält smöret
Vispa äggen poröst och häll i det smälta smöret
Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda väl med smeten.
Smörj en avlångform med smör och pudra med profiber så formfranskan lossnar lätt.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader ca 30-40 min.


Den här formfranskan passar även perfekt som rostat bröd.

Gott med smörgåstårta :)