Panerad ost- och skinkfylld schnitzel

I bland tryter fantasin och jag kan känna emellanåt jag vill prova nya smaker i matlagningen, och när vi var på affären och skulle handla middagsmat kom jag på att det var jätte-länge sedan som vi åt schnitzel.
 
Jag som försöker undvika att så mycket som möjligt använda ersättningsprodukter i min mat valde att panera schnitzeln med endast äggula och riven parmesan, och smaken blev otroligt god! Förut har jag alltid panerat i mandelmjöl, men det behövs verkligen inte.
 
Söndagsmiddagen bestod av ost- och skinkfylld schnitzel panerad i parmesan och hemmagjord bearnaisesås, och till det en enkel grönsallad. 
 
 
Jag fick till en jättegod hemmagjord bearnaisesås och det var inte alls krångligt, hemligheten ligger lite i att låta det smälta smöret hinna få svalna, ha inte för bråttom.
 
Först smälte jag smöret i en kastrull och tog kastrullen åt sidan för att svalna.
Jag finhackade schalottenlöken och lät den tillsammans med vitvinsvinäger, vatten och dragon få koka tills hälften av vätskan försvunnit. Sedan silade jag bort löken och behöll vätskan i en ny kastrull och lät den stå i varmt vattenbad över spisen, och tillsatte en äggula i taget och vispade tills det tjocknat rejält. 
Därefter tillsatte jag det avsvalnade smöret i en tunn stråle och vispade kraftigt hela tiden.
Avslutade med att tillsätta färsk persilja, salt/peppar och mer dragon om man känner att man vil ha mer smak av det.  
Vi plattade ut schnitzeln rejält och lade ost och skinka över halva delen, saltade och pepprade, och vek sedan över den andra sidan. Doppade schnitzeln i vispat ägg och lät den rulla i riven parmesan.
Stek i stekpannan med smör.
 
Smaklig måltid! 
Recept bearnaisesås;
(Per Moberg)
3 äggulor
250 g smör
1 tsk torkad dragon
4 vitpepparkorn
2 schalottenlökar
1 msk färsk hackad persilja
0,25 dl vinäger
0,5 dl vatten
 
 
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

Låter jättegott :D

#2 - - Paula:

Ibland gör man själv vissa rätter svårare än det behöver vara. Bra att du hitta ett bra sätt att panera utan mandelmjöl. Det där sättet kanske passar även till att panera fisk. Kram/Paula ; )

#3 - - Margaretha:

Lät jättegott jag brukar panera i malda fläsksvålar både kyckling och fisk blir väldigt gott.

#4 - - monica:

Ser gott ut! Har bara försökt göra bea en gång, det blev äggröra pga att vatten badet var för varmt. Har aldrig försökt göra majonnäs. Det kanske vore enklare och jag kunde ta mindre av vinäger. Man kanske kunde ha i smält smör, rapsolja har rätt stark smak.

#5 - - Hanna Karlsson:

Vad lätt det låter och det ser verkligen gott ut!

#6 - - Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -:

Men oj så gott det där lät! Måste helt klart prova :)
---
25:årig morsa till Oliver, ett år. En gemytlig blogg om barnmode, inredning, en dos vardagspuls och saker nära hjärtat <3

#7 - - Joe:

Tack för dessa tips, jag som råkar ha ekologisk schnitzel i frysen som jag inte vet vad jag ska göra med!

#8 - - Oliwia:

Så gott!!

#9 - - Elizabeth:

Hej!
Den här schnitzeln måste ju passa utmärkt som skotermat!
Har du andra bra förlag på sån mat?