LCHF- kryssningen 2015

LCHF - kryssningen 2015
 
 
Då var det dags att äntligen få åka på min första LCHF - kryssning har sett fram så emot detta, tog även med mig min man. När vi kom till Värtahamnen i Stockholm så träffade jag på Kostdoktorn Andreas Eenfeldt på en gång när vi skulle checka in oss, även Tommy tappar träffade jag där. Så kul och spännande att få träffa personer som man bara haft kontakt med via mejl. Sedan kom det fram många som läser min blogg och ville säga hej, vilket jag uppskattade så mycket <3 
Väl incheckad och klar så var det dags för att göra sig i ordning för middagsbuffen och sedan mingla runt bland alla trevliga människor. Måste säga att man behöver verkligen inget resesällskap för att åka på detta, då alla har samma intresse för LCHF och alla är så enormt trevliga och spontana. Jag har knutit många nya kontakter och pratat med så många som jag inte kände förut.
 
 
Kvällens middagsbuffé var verkligen god och perfekt när man äter LCHF kost, det var så mycket att välja på och jag kunde inte prova allt. Men min första tallrik blev kallskuret med crème fraiche, rödlök, löjrom, kallrökt lax, varmrökt lax, ägghalva, färska räkor, skagenröra, tomat/lök sallad och feta ost. Här hade jag faktiskt kunnat stoppa, men jag ville även smaka lite av de varma rätterna också; skivad oxfilé, ett litet kycklingspett, currymajonnässås och rödvinsås.
 
När jag nu sitter och skriver ner det här inser jag att jag lyckades få i mig bra mycket mat, tur det var en engångsföreteelse. Men vad viktigt det är att skriva ner vad man äter under en viktminskning, man ser då på ett helt annat sätt vad man stoppar i sig.
Sedan under minglet träffade jag för första gången Fredrik Söderlund och Monique Forslund, två personer som föreläser inom LCHF och Monique har även givit ut böcker. Jag som är ny i sammanhanget måste säga att alla var så trevliga och det var en fantastiskt rolig kväll. Min man som ogillar vara med på bild fick agera fotograf under kvällen. Vi minglade till klockan tre på natten och ställde mobilen på väckning kl. halv sju då jag ville ha god tid på mig att göra mig i ordning för en filmad intervju. Jag vaknade kl. åtta på morgonen och fick panik då vi skulle ställa fram klockan till sommartid, så jag visste varken ut eller in -vad är klockan?? Svensk tid? Finsk tid? Sommartid? Gjorde mig i ordning på 30 minuter och sprang till föreläsningen med Kostdoktorn för att jag sedan skulle bli intervjuvad, frukost fick jag strunta i. Men då visade det sig att jag var ute i god tid och jag hade en timme på mig innan allt började. En stor lättad suck och jag skulle hinna äta frukost.
 
När vi klev in till frukostbuffen var det första som mötte oss champagne som vi fick ta till frukost, måste säga att det kändes lyxigt och glamoröst, herregud vilken ny värld som öppnats för mig; att åka i väg och vilja göra saker och träffa nya människor, det fanns ju inte förut. Men även om det var trevligt och såg vackert ut så är champagne på morgonen inget för mig. 
God frukostbuffé med olika sorters lax, ost, parmaskinka, ägg, äggröra, omelett, bacon, korvar, listan kan göras lång.   
Sedan var det föreläsningar hela dagen, så många bra föreläsare att lyssna på. Först ut var Kostdoktorn, har hört honom en gång förut, alltid lika bra och han tar upp mycket som berör en. Efter Kostdoktorn's föreläsning skulle vi träffas för att jag skulle bli intervjuvad, så jag missade Ann Fernholms föreläsning. Min man som satt kvar och lyssnade tyckte det var en helt fantastiskt föreläsning, men skrämmande hur farligt sockret är. Som tur är kommer Ann föreläsa även i Säffle i juni, så då får jag en ny möjlighet att lyssna på henne. 
 Intervjun med Andreas gick bra, om än något nervöst. Intervjun kommer visas på Kostdoktorns hemsida här framöver.
Sedan var det dags att lyssna på Bitten Jonsson som föreläser om beroendeproblematik och sockerberoende. En av de bästa förläsarna som berörde mig mycket, man kan verkligen se hur hon brinner för detta och är väldigt intensiv.
 
Jonas Bergqvist föreläste senare om att ta nästa steg för att optimera sin hälsa ytterligare, mycket intressant.
 
Sedan blev det dags för lunch och vi valde att äta på fisk restaurangen här tillsammans med min vän Birgitta Höglund och tre nya trevliga bekantskaper: Ylva från Huså bröd och Cecilia som har bloggen SWEDISH PALEO  en fantastiskt ödmjuk och fin tjej, och Marie som är kostrådgivare inom lågkolhydratkost och Paleo som bloggar hos Cecilia. Så intressant att träffa nya människor och dela kunskaper och funderingar med. Många länkar nu, men dessa människor som jag träffat under kryssningen måste ni gå in och läsa om, så intressant.
 
Hann även lyssna på Monique som berättade om sin resa, har aldrig hört henne förut så det var verkligen en höjdare, sedan måste jag säga;
vilken energi hon har, hon utstrålar verkligen glädje.
Fick även en goodiebag, alltid lika trevligt. 
  
 
Kryssningen avslutades med kaffe och LCHF småplock, ostar, salami, brie, grönsaker med mycket mera. Väl på Arlanda klockan 20.00 så tog jag och min man en varsin Low-carb burgare med salladsblad i stället för bröd.
Rekommenderar verkligen alla som är intresserade av LCHF att följa med på denna kryssning nästa gång då den ökar i fler deltagare för varje år(600 deltagare var det nu). Ni som inte kunde komma så passa på att boka in er till Säffle i juni då man träffas och umgås och lyssnar på föreläsare. Ett väldigt populärt event, du kan gå in på lchfevents.se och läsa mer om det.  
  
#1 - - Nette:

Oj, vilken resa! Låter som om den var helt fantastisk och med massor av god mat och inspirerande sällskap. Nu får man verkligen fundera på att åka nästa år :). Ser fram emot att se intervjun hos Kostdoktorn.
Kram!

Svar: Klart du ska åka, så trevligt och många bra föreläsningar :) Kram.
halvalindha

#2 - - Åse:

Kul att läsa dina reflektioner över kryssningen och att du hade det trevligt!
Trevligt att jag fick möjlighet att säga ett litet snabbishej till dig!

Ses i Säffle!

Svar: Kul att du gillade mina reflektioner, ses i Säffle :)
halvalindha

#3 - - AnnSofi:

En av årets höjdpunkt är att vara med på kryssningen och träffa alla människor, Jättekul att få prata med dej Linda ..Nu ses vi i Säffle i sommar Här får vi lite mer tid att umgås och prata med varandra Kvällarna vid grillen är mycket trevliga och uppskattade
Tack för att du inspirerar Ses i sommar/
AnnSofi

Svar: Tack det var trevligt på kryssningen, verkligen en energi kick :) Blir spännande med Säffle i sommar, kram <3
halvalindha

#4 - - Anonym:

Ser trevligt ut! En liten fråga; kommer viktresultatet idag?

Svar: Antar att du menar Frida viktprojektet, ska försöka hinna med att lägga in och skriva klart till i kväll, kom hem från kryssningen och har jobbat sedan dess. Kram :)
halvalindha

#5 - - monica:

Vilken trevlig resa! Tidsomställning-finsk tid-sommartid verkar kul! Bitten Jonsson skulle jag gärna lyssna till. Hon finns att höra på nästan timslångt program på You tube. Undrar hur LCHF strikt hon är. Undrar dessutom hur steviadroppar smakar. Sukrin och andra konstsötningsmedel har bismak.

Svar: Ja Bitten var fantastisk live. Har inte hunnit provsmaka steviadropparna än. Ha en Glad Påsk Monica<3
halvalindha

#6 - - Nisse:

Hej Lindha.
Detta är inget Aprilskämt men fortsätter du "ta för dig" och fortsätter på samma väg som nu kommer du inom ett år max med stor säkerhet att ha slutat din anställning (alt tjänstledigt) och jobbar på heltid med föreläsning, coaching etc, ev ha startat landets kanske första renodlade LCHF butik. Kom ihåg vem som sa det först :) /Ps kom i håg mitt klockrena må bra motto

Svar: Kommer inte glömma, TACK för stödet :)
halvalindha

#7 - - Birgitta Höglunds mat:

Det var verkligen en trevlig kryssning, kul att träffa dig och maken också :)
Har inte hunnit skriva nåt om den än, det har varit minst sagt fullt upp den här veckan.
Glad Påsk till er och barnen. Kram <3

Svar: Ha en riktigt fin påsk du med Birgitta <3
halvalindha

#8 - - Carina:

LCHF, har haft funderingar på att testa, men så har jag som största passion att göra saft och sylt...det kanske blir svårt?

Svar: Ska du ha socker i blir det svårt, men kan du inte utmana dig att göra god saft/sylt som smakar bra ändå som LCHF. Du kanske kan komma fram till ett bra recept på det som fungerar att du kan börja sälja :)
halvalindha