Liberal LCHF middag med marinerad kycklingfile och palsternacka.

Vädret var verkligen på min sida när jag skulle ha middagsbjudning för elva personer. Min bror är hemma från Tyskland och hälsar på, så jag passade jag på att bjuda på middag med mina syskon, deras respektive och alla barn som är kusiner med varandra, riktigt trevligt. Måste säga att vi är väldigt tighta och våra barn/kusiner är också väldigt nära varandra, känns som syskon hela bunten.
 
Jag har ju alltid varit bullmamman och alltid älskat att laga god mat vilket jag fortsatt med trots min viktminskning. Kvällens tema gick givetvis i LCHF´s tecken, men middagen jag bjöd på idag är väldigt liberal, så tänk efter innan om ni vill prova eftersom vissa ingredienser kan trigga beroende på var man står. Men jag vill ändå säga att jag gjort dessa val för att det för min del skulle kunna bli en livsstil, men därmed inte sagt att jag gör det varje vecka. Alla måste finna sin egen nivå som är hanterbar.
 
 
Jag valde att bjuda på marinerad kycklingfilé, jag delade varje kycklingfilé  och skar den så det blev två tunna skivor av varje. Sedan gjorde jag en marinad på 6 msk olja, 6 msk sweet chili, 6 msk soja och 3-5 pressade vitlöksklyftor. Rör om och häll över kycklingfilén, låt stå över natten i kylskåp med plastfolie över.
 
  I mitten av ugnen 225 g ca 30-40 minuter.
Förberedde rotgrönsaker som palsternacka och morötter, ringlade lite soja och matolja över samt skivad vitlök. In i mitten av ugnen 225 grader i ca 40-50 minuter. 
 
 
Hittade denna nya dryck i Östersund på Coop som är den enda återförsäljaren här; Rynkeby Lemonade 50. 2 dl av denna dryck ger 4,1 kolhydrater, jag som aldrig räknar var tvungen att be en vän om hjälp med det. Jag smakade drycken och tyckte den var väldigt söt och jag som aldrig äter sötsaker regerar givetvis på allt sött. Men jag valde att blanda ut drycken med hälften vatten/is och vips så blev den mycket mer läskande för en varm sommardag.
 
Anledningen till varför jag köpte den var för att kunna bjuda de yngre gästerna på något annat än ramlösa/vatten och tyckte det kändes kul att testa vad de tyckte. Dessutom är det även ett bättre alternativ till min minsta i stället för läsk/saft, och så är den sötad med Stevia som är ett naturligt sötningsmedlel. Har någon av er provat denna? Vad tycker ni?
 
 
Till välkomstdrink blev det mousserande Chapel hill och Rynkeby Lemonade 50 till barnen.
 
 
 Mina härliga brokiga syskon med alla våra barn <3
 
 
Kvällens LCHF middag; marinerad kycklingfilé, min tabascosås, fetaostsallad, ugnsrostade morötter/palsternacka, bearnaisesås och frökex från Huså bröd och Birgitta Höglund. 
Som ni ser behöll jag inte mycket av marinaden när kycklingen var klar.
 
 
 
Maten smakade bra för alla, trots att ingen av dem äter LCHF.
 
Var tvungen att ta kort på min bror som aldrig kunde sluta äta frökexen från Huså bröd som är Birgitta Höglunds recept. Min bror som bor i Tyskland hade aldrig ätit dem förut och tyckte det var så goda med bara Bregott till.
 
 
 
 
 Till efterrätt blev det kaffe, färska jordgubbar och vispad grädde. Enkelt och gott till alla.  
Vill bara förtydliga mitt val av meny. Under en viktminskning skulle jag inte rekommendera denna meny då den innehåller för mycket triggers, men jag som nu håller vikten kan balansera/hantera med morötter, palsternackor och marinad som innehåller kolhydrater. Men jag ville ändå dela med mig lite av min vardag idag om hur jag ändå kan bibehålla vikten trots inslag av detta i bland, men alla är vi olika känsliga.
#1 - - Margaretha:

Jättebra att du poängterar detta och att vi som viktminskar kan se fram emot att kunna vara mer liberala någon gång.

#2 - - Carina Olsson:

Detta ska testas, receptet alltså!
Jag lever husbilsliv på helger och semestrar och hade ugn som ett absolut MÅSTE i bilen. Använder den till "tillbehören" oftast. Vitkålsgratänger, rättiksgratänger m.m.
Har också hittat en färdig påse med just rotfruktsstrips som innehåller palsternacka och morötter, bra att ta till när man har bråttom ibland.

Och vet du vad? Rutan om Facebook är borta nu :)

Härliga familjebilder du visar oss, lite mysigt smågalna!