Jag och min man har alltid älskat att laga mat och även att duka upp fint, den här rätten är väldigt enkel att göra. Det var slut på färsk torskrygg så vi köpte fryst Findus torskrygg a´ tre bitar på totalt 450 g.
Receptet är varken min eller min mans, utan det står på förpackningen. Receptet är för tre personer och det tycker jag stämmer bra, för jag och min mat åt och blev mätta samtidigt som barnen provsmakade.
Recept Torskrygg med Tomat Och Bacon;
( 3personer, 20 minuter)
1 frp ( 3st portionsbitar) Findus torskrygg
140 g finstrimlad bacon
3 msk strimlad soltorkad tomat i olja
3 msk strimlad bredbladig persilja (den struntade vi i)
2 msk smör
1/2 tsk salt och peppar efter smak
Tina torsken i kallt vatten ca 20 minuter. Knaperstek baconet.
Torka torskryggen och krydda med salt(ganska mycket) och peppar.
Bryn smör i en stekpanna och stek torskryggen gyllenbryn ca 5 minuter/sida.
Vi använde en termometer så när den visade på 52 grader visste vi att den var klar.
Lägg upp fisken på ett fat och strö över den strimlade tomaten och baconet.
Häll det brynta smöret över fisken.
Vi valde att ha broccoli och Lallerstedts Hollandaisesås. Såsen är onödig, men jag älskar såser.
Varför tycker du såsen är onödig? Jag tycker fettkällan är så viktig för att jag ska kunna äta mindre protein och därmed mindre portioner, så för mig är sås eller mycket smör grundläggande :)