Bästa LCHF tillbehöret

Är helt såld på detta goda tillbehör som jag fick provsmaka under grillkvällarna på LCHF-Eventet i Säffle. Avokado Coleslaw, som passar till både grillat kött, kyckling och är perfekt att äta nu när det är varma och soliga sommardagar. Den är enkel att göra och innehåller bra med fett så man blir mätt. Receptet kommer från Tommy Runesson som har bloggen Tommy tappar, Tommy har som jag gått ner halva sin kroppsvikt. HÄR kan du läsa på hans blogg om när jag och Tommy träffades på LCHF Eventet i Säffle, Tommy delar med sig av mycket goda matrecept också.  
 
Recept;
 
1 avokado
1 tsk. citronsaft
100 g fint skuren vitkål
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 dl majonnäs
Salt och vitpeppar
 
Gör så här;
 
Börja med att mosa ner avokadon i majonnäsen tillsammans med vitlök och citronsaft.
Krydda med lite salt och vitpeppar efter smak. Tillsätt den fint skurna vitkålen och låt stå övertäckt i någon timme i kylen.
 
 Här en enkel god mättande lunch ett skivat ägg med 100 g kallrökt lax och avokado coleslaw.  
 
 
Här hade vi grillmiddag med avokado coleslaw och béarnaisesås, till det en matig sallad med ekologisk finbladig salladsmix i botten, hackad gurka, tomat och fetasost över. Kokade broccoli  som jag lät svalna och hade till, jättegott.  
 
 
Blandat kött, fågel och heta korvar med hög kötthalt, många goda blandade smaker.
 
 
 
 
 
#1 - - Junitjej :

Det ser gott ut!

#2 - - monica:

Avocadocoleslaw ska jag prova! Läser ofta tommytappar.Sista månaden kaffeabstinens. Jag undrar så på ketos..! Är ni i det!. Läste på Kostdoktorn att ett äpple, morot eller enstaka bär förstör ketosen/fettdriften. Så hör och läser jag att folk i ketos luktar så illa! Det gjorde varken du eller Tommy eller nån annan på eventet. Jag får inte ihop'et.

#3 - - monica:

Det var i ett inlägg av Skaldeman i Lchf magasinet nr4/12 det stod om utebliven ketos.

#4 - - Stinelina:

Det låter supergott!
Kan man spara den ett tag eller mörknar den så där tråkigt som avokado kan göra?

Svar: Jag har sparat i kylskåp i tre dagar med plastfolie över och den mörknade inte. Skulle tro att citronsaften gör att den inte mörknar.
halvalindha

#5 - - Camilla:

Ser supergptt ut. Jag antar att det är 1 portion?

Svar: På tallriken med lax är det en portion. Men själva avokado cole slawen vet jag inte hur många portioner för det stod inte. Men för mig räcker receptet till 3 portioner då jag har många andra tillbehör.
halvalindha

#6 - - Camilla:

Jag menade såklart i receptet, sorry :)

#7 - - Camilla:

Kunde inte se hela ditt svar först, konstigt. Tack för respons :)

#8 - - rememberthiis.blogg.se:

oh vad gott de ser ut :D

#9 - - Tussilago!:

Kan man göra vanlig cole slow, strimlad vitkål, turkisk youhurt, majonäs, svartpeppar o lite salt. Och det fortfarande räknas som lchf?

Svar: Absolut, det fungerar utmärkt :)
halvalindha

#10 - - Stinelina:

Nu har jag provat... MUMS!
Tack för tipset!
Ha en skön sommar!

Svar: Kul att du gillade den, min nya favorit. Ha en fortsatt skön sommar :)
halvalindha

#11 - - Nette:

Halloj! Vi testade den här coleslawen igår när vi hade gäster hemma. Hur gott som helst! Lovade att länka receptet till mina vänner 😋😊. Ha det så gott!

Svar: Kul att ni provade, älskar verkligen den, så fräsch :)
halvalindha