LCHF Biffar med gräddsås
Dags för recept igen som jag lovat lägga ut efter min veckomatlista. Måste ju erkänna att det körde i hop sig en dag här i veckan, så vi hann inte laga middag. Men vi löste det med att köpa hem nygrillad kyckling istället och hade aioli till, mycket gott det med.
Men i går var jag ledig och startade morgonen med en skön höstpromenad med min arbetskamrat Simon. Vi promenerade i raskt tempo i 40 minuter. Vi har alltid så mycket att prata om, och Simon är en av de som verkligen stöttat mig extra i den här viktresan jag gjort, han har trott på mig och har alltid behandlat mig som vem som helst, jag har aldrig känt mig tjock i hans ögon!!! Sedan satte jag mig på motionscykeln hemma och trampade på i 30 minuter.

Men oj oj jag skulle ju lägga ut ett recept, här kommer det!!!
Köttfärsbiffar med gräddsås och broccoli

1,2 kg Nötfärs
3 Vitlöksklyftor
2 Ägg
1 Gul lök
1 dl Majonnäs
1 dl Färsk persilja
1/2 tsk Sambal oelek
1 msk Dijon senap
1 msk Soja
2 tsk Kalvfond
1/2 tsk Chilipulver
1 dl Zeta pastasås
Vitpeppar/salt
Finhacka den gula löken, och pressa ner vitlöken och blanda alla ingredienserna utom nötfärsen i en bunke.
Tillsätt nötfärsen och rör om.
Forma till 12 stora biffar och stek dem i smör, tills de är genomstekta.


Gör sedan en gräddsås på skyn i stekpannan och vispa ner;
2 dl Crème fraiche
2 dl Grädde
1 msk Fransk senap
1 Köttbuljong tärning
1 msk Tomatpure
75 g Crème bonjour vitlök
Lite soja för färgen

Tillbehör blev kokt broccoli och ugnsomelett, gjord på 3 ägg, 3dl grädde och salt/peppar. Vipa ihop och häll i en smord form, och in i mitten av ugnen 225 grader ca 20 minuter.

Dom där biffarna såg goa ut! Bra med lite middagstips tycker jag! :) Hoppas du får en fin lördag! :)