Två bloggare och en kock

Överlevde alltså skitdagen och vilken fantastisk härlig energi ni gav mig, måste lära mig skriva när jag mår dåligt oftare. Det kändes skönt att ni upplevde det som positivt, att det är ju så här livet är - upp och ner. Att man kan och får må dåligt.
 
Sedan fick jag många bra tips från er, sådant som jag inte ens tänkt på själv: Som att det kanske är dags att byta säng, madrassen jag har är för en 140 kg tung Lindha, kanske det är ett av felen till ond rygg??? Sedan även bra tips på avslappningsövningar. Tusen tack fina ni!!!
 
Sedan så hade jag och Birgitta Höglund bokat in förmiddagen igår för att laga en god Gulaschsoppa från hennes nya kokbok Långkok, spännande att få laga mat med henne som besitter så mycket kunskaper om matlagning, LCHF-kost och hennes vana att jobba i ett kök. Jag insåg att jag tar ett steg tillbaka; hon fick styra soppkoket, så vi hackade grönsaker svamp lökar och fräste köttfärs i mitt kök så det stod härliga till.
 
Sedan pratade vi konstant hela tiden, vi drack kaffe, lagade mat och pratade på, till slut stod jag och drack ur Birgittas kaffemugg för jag glömde bort vilken som var min - haha. En kul och trevlig förmiddag, och då har vi bara träffats två gånger men det klickade direkt. 
 
  
Jag och Birgitta ska vara på ICA Matmästaren i Östersund och bjuda på Långkok från Birgittas nya bok, sedan ska vi även bjuda på hennes goda Frökex som Birgitta har utformat receptet på, och det är Huså Bröd som producerar dem. Vi kommer bjuda på god färskost till kexen.
 
Vi kommer även att demonstrera produkter från LCHF-klubben, så detta kommer bli så kul. Och för dem som vill delar jag gärna med mig av mina egna tips och råd från mina erfarenheter med 70 kg viktminskning med hjälp av LCHF-kost. Vi kommer att vara på ICA Supermarket Matmästaren i Östersund fredag den 31/10 mellan
kl.14-18.
Ni är alla så välkomna.  
 
 
 Birgitta hann även med att lära mig lite mer om bloggkunskap :)
Gå gärna in på hennes blogg, där hon delar med sig av många fina och goda recept från hennes kokböcker http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/
 
 
 
#1 - - Birgitta Höglunds mat:

Tack för en fin dag, Lindha <3
Så glad att jag träffat dig, det känns fint att ha någon även här på hemmaplan som delar mina tankar om vad som är bra mat.

Hoppas du kommer att börja skriva böcker också, det är så många som skulle må gott av att ta del av din fantastiska historia.

Det är så bra att du delar med dig av både medgång och motgång.
Det inspirerar ännu mer <3

Ses på fredag. Kram :)

Svar: Tack fina du för det du skriver :) Med din hjälp så kan jag nog våga börja skriva. Kram :)
halvalindha

#2 - - Liselotte Johansson :

Jag har ingen direkt övervikt,kanske några få kilon ibland, men tycker att din historia är fantastisk samt att min man och jag äter efter Lchf metoden och bevakar alla dina goda tips och recept varje dag!
Vi mår så bra av denna typ av kost och det är det enda som fungerar enligt mej som försökt både Viktväktarna och GI förut.
Vitsen för oss är inte att gå ner massor av kilon utan försöka hålla oss i god form och hålla vikten på lång sikt. Ibland kan vi unna oss lite "onyttigt" men det blir mer och mer sällan!
Du är en jättebra förebild och inspirationskälla som gör att valet att fortsätta med mat o motion är superlätt.
Tack för en jättefin blogg - följer den varje dag!
Liselotte

Svar: Vad härligt att höra, att ni gillar mina recept :) Ja visst är LCHF bäst, har ju själv provat bla viktväktarna, men att ständigt vara hungrig fungerar inte i längden. Kul att du följer min blogg, TACK !!! Kram till dig.
halvalindha

#3 - - Jessica Högberg:

Vilken härlig dag! Önskar jag var i Östersund men det blir för långt=)) Stort lycka till med denna dag!!

Svar: Tusen tack, ja det blir en spännande dag :)
halvalindha

#4 - - Tess:

Jag köpte Huså på semestern i somras, det var gott!

Nu har jag gått promenad 30 min i två dagar, alltid en början!

Svar: Ja Huså Bröd är gott :) Jättebra jobbat med 30 min. promenad, hade du musik eller ljudbok i lurarna? All början är bra. Kram :)
halvalindha

#5 - - Helene D:

De där fröknäckena fick vi av grannarna som gåva i somras. Supergoda! Hade varit kul att träffa dej i Östersund, men lite långt att åka :)

Svar: Kul att du provat kexen och gillar dem, förstår att det blir långt att åka. Ha det gott, kram :)
halvalindha

#6 - - monica:

Jag bakar knäckebröd själv men mumsar och upp allt på någon dag. Klarar inte att ha något som liknar bröd hemma. Mandelmjöl går inte heller. Roligt med nya recept och variation på LCHF maten! Tänk om man kunde få se och höra er på LCHF eventet i Säffle till sommaren!

Svar: Ja, jag är också en smörgås älskare, men har lyckats tack vare vare LCHF hittat en balans, där jag kan hantera det. Ja, det skulle vara kul att få lite tid, att prata i Säffle. Ha det gott, kram :)
halvalindha

#7 - - ElinJ:

Hej!
Jag har läst din blogg kanske... Fyra månader? Och är så (sjukt!) imponerad och inspirerad av dig! :) Har precis för ca tre veckor sedan flyttat till Fåker (och kändisspanar lite efter dig varje gång jag far genom Brunflo hah *rodnar*) och har iom med flytten tappat konceptet HELT. Går inte upp i vikt just nu tack och lov (har tappat 16 kg lite av och till under två år, men har fortfarande 30 kvar... ) men är i startgroparna för att komma igen nu :)
Äsch, lång kommentar bara för att säga att jag HOPPAS att jag inte jobbar på fredag, för då kommer jag definitivt att komma förbi! Både du och Birgitta (som jag läst och följt av och till genom åren) är sådana inspirationskällor! Tack för att ni delar med er så generöst. Och hoppas vi ses på fredag! :)
Tack igen! :)

Svar: Hej! Vad kul att du flyttat till Fåker, hoppas du har möjlighet komma förbi på ICA i Östersund. Annars måste du komma fram om du ser mig i Brunflo. Bra gjort att du gått ner 16 kg och att du står still, i stället för att gå upp i vikt. Skönt att du är i startgroparna igen, men det som är så bra, är att du varit så duktig under tiden du stått still i vikt, lyckats hålla det du gått ner!!! Välkommen om du har möjlighet på fredag :) Kram
halvalindha

#8 - - Tess:

Första dagen hade jag ljudbok, andra dagen var jag på så dåligt humör så då gick det av bara farten. Fast jag får väldigt ont i revbenen några timmar efter att jag gått. Märker ingenting under tiden men sen gör det jätteont. Samtidigt får jag ju ont i ryggen om jag inte rör på mig, så det får jag väl kanske ta. Saknar gymmet!

Svar: Heja dig, bra kämpat!!! Förstår att du saknar gymmet, det gör jag med. Är sjukskriven nu för ryggen en vecka, till att börja med, men promenader är bra. Heja oss, Kram :)
halvalindha

#9 - - Jeanette:

Ville bara titta in och önska dig lycka till idag, hoppas det kommer många till ICA och provar er goda mat:)) äntligen fredag och jag laddar för ett styrkepass imorgon på F&S men det blir lite försiktigt för jag har också väldigt ont i ryggen nu. Inflammationer som kommer och går och artros som gör att kota ligger mot kota och "gnager". Men det gäller att fokusera på rätt saker, och att ta det lagom:) utan träning blir det ännu sämre. En härlig helg önskar jag dig:) kan du skicka din adress till mig? Jag ska skicka en sak:)) kram Jeanette<3

Svar: Tack snälla du, ja det är besvärligt med ont i rygg. Som tur är kommer vi stå och prata under demon, att sitta längre stunder kan jag inte med ryggen nu. Förstår att du har det jobbigt med artros, den smärtan är inte kul. Önskar dig med en härlig helg. Nyfiken blir jag vad du ska skicka :) Kram
halvalindha