LCHF Pasta Carbonara

Vilken måltid vi åt till middag i går. Sedan vi hittade ett så bra recept på LCHF lasagneplattor, som man kunde använda till att göra pasta, så har vår matinspiration blivit större. Vi gjorde alltså LCHF-pasta igår med Carbonara, hur gott är inte det? Och jag kan äta det och hålla vikten, nästan så jag får en tår i ögat.
 
Det tar lite tid att göra, men det är så värt att göra för att uppleva nya smakupplevelser. Man behöver lite nya recept, annars blir det så enahanda.
  
 
 Recept 4 portioner pastadeg;
4 ägg
125 g Philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk
1 krm salt
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggen pösigt. Blanda i Philadelphiaosten, fiberhusket och salt och vispa så att det blir en slät smet. Låt stå fem minuter och vispa sedan en gång till.
Fördela ut smeten på två bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper. Kavla försiktigt ut smeten så att den blir så tunn som möjligt. Rekommenderar att ni är två som hjälps åt, jag höll i bakplåtspapperet och min man kavlade försiktigt.
 
 
 Grädda med papperet under mitt i ugnen 150 grader i ca 10 minuter.
Ta sedan bort bakplåtspapperet och skär i lagom tjocka strimlor som du vill ha din pasta.
 
 
Gör sedan Carbonarasåsen.
3 pkt. bacon
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 dl grädde
 
Stek baconet så det får färg och låt det sedan rinna av i ett durkslag.
Finhacka den gula löken och vitlöken och fräs den på svag värme i smör några minuter. Tillsätt 4 dl grädde och låt sjuda i 20 minuter.
Tillsätt det avrunnade baconet, peppra lite och smaka av om det behövs salt.
 
  
Lite riven parmesan över och kanske en äggula på toppen, ljuvligt gott var det i varje fall.
 
#1 - - Ann-Sofi Hedenstam-Nyholm:

Hej,

Ser gott men vad är fiberhusk?

Svar: Både Fiberhusk och Pofiber används som bindningsmedel i bröd-degar, köttbullsfärs eller pannkakor etc. Pofiber kan man använda som ersättare till ströbröd också och Fiberhusk i såser/stuvningar för att reda av med.
halvalindha

#2 - - Tess:

Den där pastan är supergod!!
Tror jag redan tipsat om det, men om jag inte gjort det så är färsk basilika i degen som pricken över i:et. :)

Svar: Tack för det tipset :)
halvalindha

#3 - - Anonym:

Det ska jag testa ser jätte gott ut;-)

#4 - - Elisabeth Boman:

Har gjort den pastan flera gånger och den är ett perfekt substitut!
Jag kör Philadelphia med vitlök, supergott!!!

Svar: Mmmm, det lät gott :)
halvalindha

#5 - - Elisabeth Boman:

Har gjort den pastan flera gånger och den är ett perfekt substitut!
Jag kör Philadelphia med vitlök, supergott!!!

#6 - - Nette:

Måste ta mig i kragen och testa detta. Carbonara är en av de rätterna jag verkligen har saknat och jag har svårt för varianten med hyvlad squash som pastasubstitut.
Det ser onekligen jättegott ut! Kram.

Svar: Du måste prova :)
halvalindha

#7 - - C:

måste bara tipsa om att rulla plattan innan du skär, det går mycket snabbare :-)

Svar: Tusen tack för tipset :)
halvalindha

#8 - - Nette:

Måste verkligen ta mig i kragen och prova detta. Carbonara är en av de rätter jag verkligen kan sakna och varianten där man använder hyvlad squash som pasta har jag lite svårt för, men det här ser verkligen jättegott ut. Kram!

Svar: Ja du måste testa, har inte ätit detta på två år, det var himmelskt gott. Och i dag äter vi pastaresterna med nylagad köttfärssås :)
halvalindha

#9 - - Robex Lundgren:

mums

#10 - - KMStyle:

det måste jag testa! :)

#11 - - Sussi:

Satan i gatan vad gott det såg ut. :D

#12 - - Jessica:

Wow! måste testas! :)

#13 - - Hedda Rönnlund:

åhh så gott!

#14 - - Fani:

Åh vad gott det ät och såg ut :) Älskar pasta carbonara, typ min absoluta favoriträtt! Kanske vore värt att testa den här lite mer nyttiga varianten då :)

Svar: Du måste prova så god, i dag använder vi pastaresterna och gör köttfärssås till :)
halvalindha

#15 - - Olini.blogg.se:

Vad fin blogg du har!
Kika gärna in på min blogg om du har lust :D

#16 - - Sara - Mamma till Nova&Levin:

MUMSigaaa bilder. :D

#17 - - Mats Lindgren:

Det ser jättegott ut Linda. Ska absolut pröva. Jag gör ju pizza av i stort sett samma deg som du använder. Bra jobbat hälsar
Mats Lindgren

Svar: Tack Mats! Ja den degen passar till det mesta. Har fått tips nu att man kan ha i vitlök och basilika, för att piffa till ytterligare. Ha det gott.
halvalindha

#18 - - Anonym:

Testa ha massor av riven ost i såsen, den blir väääldigt krämig och god 😀

#19 - - Anonym:

Testa ha massor av riven ost i såsen, den blir väääldigt krämig och god 😀

Svar: Åh det lät gott, ska testa, tack :)
halvalindha

#20 - - A-S:

Kokar du pastan ? Isåfall hur länge. ....det ser så gott ut!!!

Svar: Nej man behöver inte koka pastan.
halvalindha

#21 - - leavanny.blogg.se:

Super mumsigt :D

#22 - - Chi Chi:

Ser supergott ut, måste vi testa en helg att laga:-) Tack för alla goda recept, du är guld värd Lindha!!!! Kram

Svar: Tack, ja du måste prova så gott, ha det bra, här spöregnar det hela dagen hittills, trist. Kram.
halvalindha

#23 - - monica:

Får testa! Som det nu är möglar Philadelphiaosten i kylskåpet, efter att jag öppnat paketet och tagit lite.

Svar: Ja pröva om du gillar denna rätt, ha det bra kram.
halvalindha

#24 - - Maria :

Kan man frys pastan , funkar det att värma den i mickron??

Svar: Du kan både frysa in pastan och Micro den färdiga, går hur bra som helst har provat båda :)
halvalindha

#25 - - Jeanette:

Hej Lindha!
Jag fattade inte det där med två papper till pastan. Kan du förklara en gång till? Stora kramen Jeanette

Svar: Lägg degen på ett bakplåtspapper, lägg sedan ett till bakplåtspapper på degen som du har penslat in med olja, så att degen inte fastnar. Kavla sedan ut degen med kaveln så blir inte kaveln kladdig, när degen är platt ta bort det översta bakplåtspapperet och sedan in i ugn :)
halvalindha

#26 - - Jeanette:

Ok, nu fattar jag:) tack för svaret.
Önskar dig en härlig torsdag, här i Örebro har vi regn idag men det är riktigt mysigt ändå:)) kram

Svar: Vad bra, ha en mysig dag kram :)
halvalindha

#27 - - monica:

Måste fråga: hälller du bort fettet från baconet eller använder till något annat.

Svar: Jag häller faktiskt bort fettet.
halvalindha

#28 - - Kina:

Jättegott, tack för ett bra recept. Jag gjorde såsen med olika grönsaker i och med oatlys matlagningsgrädde istället då jag vill undvika allt för fett. Suveränt gott.

Svar: Kul att du gillade receptet :)
halvalindha

#29 - - Jessica:

Provade detta idag, superlyckat.. blir inte riktigt som vanlig pasta, men det tycker jag ändå inte om ;)
Även mannen godkände pastan, nu blev han sugen på en pastamaskin..haha



Svar: Kul att höra, jag älskar att kunna äta god lasagne igen el. pasta med detta recept :)
halvalindha

#30 - - Caroline:

Jag måste få fråga dig om Fiberhusk.

När du började äta det i olika rätter osv... kände du av att du blev förstoppad eller fick jätteont i magen??

Tack på förhand.

Svar: Jag använder inte fiberhusk så mycket i måltider, endast när det behövs som i kolbulle eller andra rätter. Tycker också att man blir svullen och lätt förstoppad. Det är inget som påverkar vikten, men jag försöker undvika det så mycket jag kan i mina maträtter. Ha en fin torsdag :)
halvalindha