God helgmat blev det då vi passade på att köpa lövbiff som gick ut samma dag, inget fel på det köttet.
Receptet är på 600 g men vi gjorde dubbel sats, då vi kom över lövbiffen till så bra pris.
Recept;
600 g (8 skivor) tunt skivat oxytterlår eller -innanlår
1 st morot
1 st gul lök
2 msk fransk senap
100 g rökt fläsk
1 l ox buljong
salt och peppar
Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken.
- Lägg köttskivorna på bänken, dela dem på hälften om det är stora skivor. Bred på senap och lägg en skiva rökt fläsk ovanpå i ena hörnet. Lägg på lök och morotsstav. Salta, peppra och rulla ihop - börja i hörnet med fyllningen. Sätt en tandpetare (smakfri) rätt igenom för att hålla ihop.
Bryn rulladerna i en stekpanna så de får fin färg. Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljong och tomatpuré. Låt rulladerna puttra i cirka 45 minuter. Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan.
Koka ner buljongen tills 1/3 återstår. Tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med eventuellt lite mer salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, rör du ned lite Philadelphiaost. Servera med valfria tillbehör, t.ex. frästa sockerärtor, broccoli eller grönsallad. Gärna rårörda lingon till.
Gräddsås
Buljongen från rulladerna
3 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
Nymalen vitpeppar och salt
Recept Per Moberg med vissa LCHF justeringar av mig.
Om en vill ha såsen lite tjockare skulle jag sätta på grädden i en egen kastrull och låta den koka där de sista tjugo minuterna som köttet puttrar. Sen göra resten som beskrivningen. Koka ner buljongen och så slå i den redan tjocka gräddsåsen och smaka av. Ett litet tips från mig 💖💖💖