LCHF Parmesan och fetaostgratäng
Gud vad jag vräker i mig god mat, det är ju så roligt att laga mat och experimentera i köket, och min goda broccoligratäng tog jag till nya höjder i går till middag. Ändrade om lite i mitt gamla recept, efter att jag sett på TV4 "mitt kök".
Gjorde en gratäng med feta ost och parmesan, och tänkte att det kan jag ha i min broccoligratäng, men ingen pasta givetvis, som de hade.

6 personer;
Två pkt. bacon
En gul lök
3-400g broccoli
150g blomkål
150g riven parmesan
Ca 2,5 dl grädde
150g Philadelphia ost original
150g fetaost
Salt / vitpeppar
Förkoka broccolin och blomkålen lite lätt, och lägg i botten på smord ugnssäker form.
Dela på broccolin i mindre bitar om de är stora.
Klipp baconet i små bitar och stek i stekpannan, lägg dem sedan över broccolin.
Jag låter mina bacon få rinna av lite.
Fräs löken lite lätt i smör och lägg över i formen.
Blanda grädden, Philadelphiaosten fetaosten, och salt / vitpeppar i en bunke.
Smula ner fetaosten och häll över formen.
Avsluta med att lägga över riven parmesan ost.
In i mitten av ugnen 225 grader ca 20-25 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Till gratängen hade jag en enkel grönsallad och tzatziki till, så gott!!!

Gud vad gott det ser ut. Perfekt att ha med i lunchlådan också, med kyckling, lax eller nåt annat. Skriver ut direkt :)
Du och Birgitta kanske skulle tota ihop en kokbok ihop. Ni har åtminstone en köpare i så fall ;)
KRAM!