Att hantera sug....

Även om man vet att man gör alla rätt vad gäller kost och rörelse så kan du ibland tyvärr inte alltid styra över vad kroppen gör och vill. Jag pratar om stress, dålig sömn etc, och nu med min nya erfarenhet med besvärligt klimakterium som kan stöka till det med en massa hormoner i kroppen.
 
Jag har dock inte så mycket kunskaper om klimakterium ännu utan delar ju bara med mig av mina erfarenheter. Men är det något som jag lärt mig så är det att bara vara snäll mot sig själv, att låta kroppen få återhämta sig och ta sig igenom alltsammans i lugn och ro. När det sprutar en massa hormoner (eller saknas) i kroppen så är det lätt att hamna ur balans, du kan binda vätska, du kan få viktuppgång, du kan tappa energi och för att inte tala om alla svettningar fram och tillbaka (alla har vi olika klimakterium, jag vet).
 
Så är det något som jag lärt mig är att ge aldrig efter för att kroppen skriker efter socker eller andra kolhydrater. Det är så lätt att falla dit när man mår dåligt och man känner att man behöver en kick av något slag, och då är det så lätt att ge efter för den där chokladbiten eller bullen eller som i mitt fall gärna chips. Och den där bullen kan göra att du tappar allt och känner att nu är allt förstört och så får vi börja om på ruta ett igen. Jag har lovat mig själv att aldrig hamna där igen.
 
När jag nu hade det väldigt jobbigt med en massa hormoner som spökade i min kropp och jag var helt ur balans efter min blodtranfusion, så för att mota bort det enorma sug jag hade l kroppen och huvudet som bara skrek efter fel sorts kolhydrater så bestämde jag mig för att göra det bästa av situationen och dämpa suget på mitt sätt så att jag inte faller dit: jag beställde en inbakad pizza med pizzasallad till och en 90 g ostburgare med räksallad på. Jag skar upp pizzan på mitten och åt endast innehållet, jag hade bestämt mig att bara äta det och lämna brödet för att ändå få smaken av pizza och likadant gjorde jag med ostburgaren, jag lämnade brödet. Jag blev mätt, mitt sug försvann. Kontentan av detta är att jag gjorde så bra val som möjligt utan att frångå min LCHF-kost, hellre det än att tappa allt. Nu köper jag inte sådan mat varje gång jag får ett sug, oftast hanterar jag det med kokta ägg eller en ost/skinkrulle med smör på, men ibland kan man behöva göra på detta vis tänker jag. För så länge du vet att du äter och gör rätt så får man inte det dåliga samvetet som gärna kan sätta käppar i hjulet för oss. Hellre en viktuppgång på rätt kost än att du hamnar i ett återfall och din hjärna blir kidnappad.
 
Den 12/4 startar jag upp min LCHF-kurs "Hälsostart" i 4 veckor framåt för endast 199 kr, du kan gå med redan nu HÄR  och gruppen ligger vilandes till vår kursstart. 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Du är så klok, tack för du delar med dig. Är inne i en jobbig period nest kosten just nu med dig hela tiden men kämpar på. Felar ibland men försöker över äta '"rätt sorts" mat iaf

Svar: Tack för att du vill läsa min blogg💕 Jättebra du felar rätt mat.
halvalindha

#2 - - Kirsi Mattsson:

Jag har liknande historia bakom mig. Förra året hade jag tre blödningsepisoder och förra hösten var jag så trött och andfådd att jag sökte hjälp för jag trodde jag hade fått lungcancer eller nån annan lungsjukdom! Tur min läkare på hälsocentralen tog mig på allvar och inte skrattade han ut mig heller:) När vi fick mina provsvar och Hb var rekordlågt 106 mot det vanliga 140-145 förstod vi att jag var ju anemisk! Nu fokuserar jag på att äta kött md broccoli mm och järntabletter och mår bra. Jag har också köpt kosttillskott Gräsbetat Organmix, inälvor som är torkade, låter äckligt jag vet,men gör definitivt nytta! Jag kan inte äta inälvsmat så dessa kapslar är superbra, tar en gång i veckan. (Är lite kräsen)
Jag har inte haft några andra symtom, inga svettningar eller nåt bara dessa superblödningar. Hoppas att det här tar slut snart och att man blir en välmående människa igen. Jag gick upp 5kg förra året och allt sitter men hoppas det kommer att börja släppa snart, är ju med i din grupp också och det känns jättebra! Hoppas vi kommer på lite tips o tricks vilka kan underlätta för oss som är i klimakteriet!