Italienska köttbullar i tomatsås

Här ska ni få ett riktigt gott recept på hemmagjorda saftiga köttbullar fyllda med riven parmesan och kokta i tomatsås.
 
(null)
 
Recept 4 personer;
500 g köttfärs
1 dl riven parmesan ost
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk grädde
Smör
 
Blanda alla ingredienser och rulla till stora köttbullar ca 12 stycken.
Stek dem hastigt smör så de får fin färg och lägg dem sedan i grytan med tomatsåsen.
Låt köttbullarna få sjuda i ca 20 minuter.
 
(null)
 
 
Recept tomatsås;
1 burk Mutti krossade tomater (tycker denna är den bästa)
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk. oregano
1 1/2 tsk. basilika
1 tsk. kalvfond
Salt/peppar
 
Finhacka den gula löken och vitlöken, bryn den fint i smör.
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i hop.
 
 
Tillbehör;
Smörstekt brysselkål, enkelt och gott.
Riv gärna lite extra parmesan över portionen.
 
(null)
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Lena:

Så gott ska göra detta på måndag det är vår köttfärsdag.

#2 - - monica:

Hur mycket smör steks i?

Svar: så mycket man vill.
halvalindha

#3 - - monica:

Har haft flera LCHF kokböcker där mått på just det fetaste saknas. 🤔

Svar: Men varför behöver du mått på fett?
halvalindha

#4 - - monica:

Om fettet är det viktigaste och mest kalorika i LCHF, så vill jag veta grammen på det också.

Svar: Du får äta hur mycket fett/smör du vill till maten, du behöver inte veta mängder. Du klarar inte överäta fett.
halvalindha

#5 - - monica:

Jag känner ett syskonpar , som i tonåren utmanade varandra. Den ene skulle dricka ett glas mjölk, den andra äta en tesked smör. Ingen av dem lyckades. En del avskyr smör, behöver veta minimängden.

#6 - - Emelie:

Ååh kanske man skulle gjort detta ikväll äöl🤍

#7 - - Anna:

Så gott det verkar!