Hur gör jag?

Jag får ofta frågan hur jag gör för att stå emot att falla dit på fel sorts kolhydrater som bröd, socker etc....
 
Jag tänker mycket när jag står inför ett sug, att vad handlar detta om? Är jag uttråkad? Har någon gjort mig ledsen? Att analysera orsaken till varför man faller dit har hjälpt mig mycket och gör att jag kan undvika att hamna i sådana situationer så mycket det går. Att även undvika sådant som jag vet triggar mitt sug hjälper mig också. Så jag undviker LCHF-frökex, jag bakar inga LCHF- bakverk eller matbröd. Att baka eller laga substitut som liknar mina triggers är inget jag rekommenderar, i varje fall inte under viktminskningsfasen.
 
Jag brukar säga att det är skillnad på att äta LCHF för att gå ner i vikt och för att bibehålla vikten. Vispad grädde med bär är heller inget för mig utan tre mål mat om dagen är det som gäller, och skulle det behövas så har man alltid med sig ett bra och fettrikt mellanmål. Att vara förberedd och ligga steget före är inte fel, och sedan givetvis så är planering alltid A och O, hur tråkigt det än låter.
 
Att även sätta upp delmål med små belöningar när de nås, att ha något att se fram emot är så viktigt. Se till att målen är rimliga att nå och även hanterbara, för när du når ditt mål så skapas positiva känslor som ger dig kraft och styrka att orka vidare till nästa mål, det ska dock ej vara matbelöningar. Fundera över något som du längtar efter som du vill göra eller vill känna, något som du längtar efter som du vill göra idag men som din vikt hindrar dig i från, fundera på det och skriv upp dina mål. 
 
Att känna att man vill något så mycket mer, att man inte vill ha den där godispåsen gör att jag har min drivkraft och bild framför mig. Bilden nedan är en annan klänning än min blå som jag vill komma i, bara 5 kg kvar dit, men det som jag hela tiden har i bakhuvudet är att man ska se till att må bra och känna sig fin även under resan till målet. 
 
 
Denna bild nedan från när jag vägde som mest: 140 kg.
 
 
#1 - - monica:

Du skriver så förståndigt och bra! Vad man ska glädja sig med i st f att äta. Och skillnad på viktnedgångsdiet och vad man ska äta, när man nått målet och ska hålla jämvikt och balans. All bantingsreklam, just nu Wellobe, där de når "målvikt", men ju har resten kvar, väl så jobbig. Jag har 2 Masai klänningar av vidare modell och 3 trånga, inte velat använda på flera år. Tror det var 5 år sedan som jag följde dig på hösten fram till jul och köpte en numera trång klänning.