Favorit receptet
Ett av mina favoritrecept är min populära laxpaj, den är inte bara god utan även väldigt enkel att tillaga, och fyllningen går att ändra till precis din egen tycke och smak. Jag brukar gärna ta en kall bit paj till frukost, perfekt start på dagen då den är lika god kall som varm.
Fotograf; Lidin Media
Det som gör den här pajen så enkel att göra är att det behövs ingen pajdeg, utan jag river ost som botten och det fungerar jättebra, pajen håller i hop i fina bitar, låt den bara få vila innan du skär upp den.
Jag vill gärna komma ifrån att ersätta pajdeg som jag förut gjorde på vetemjöl, med mandelmjöl/kokosmjöl även om det är ett mycket bättre alternativ med mindre kolhydrater. Jag tycker att ersätta med nya substitut bara triggar mitt sockerberoende på spannmål.
Fotograf; Lidin Media
Recept Laxpaj;
300g varmrökt lax
1 liten purjolök
300g valfri riven ost
4 ägg
4 dl grädde
salt/peppar
Börja med att skära och skölja purjolöken i små fina bitar och förväll den sedan i lätt saltat vatten några minuter.
Häll sedan bort allt vatten från purjolöken.
Jag använder varmrökt lax som jag finfördelar. Lägg valfri smakrik riven ost i botten, du behöver inte smörja pajformen. Lägg sedan den finfördelade varmrökta laxen över osten och avsluta med att toppa med purjolöken.
Vispa i hop en äggstanning på 4 ägg, 4 dl grädde och salt/peppar, smaka av äggstanningen till lagom sälta.
In i mitten av ugnen 225 grader ca 30 -40 minuter tills pajen fått lite färg och äggstanningen stannat.
Den här pajen går ju att förändra till det oändliga, man kan tillsätta dill i stället för purjolök, du kan använda kallrökt lax i stället för varmrökt, man kan göra en köttfärssås i stället för lax det är bara att använda fantasin.
Gott tillbehör förutom sallad är min goda romsås.
Romsås 4 personer:
2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
2 msk finhackad färsk eller fryst dill
1 liten finhackad rödlök
Några droppar pressad citron
Smaka av med salt/vitpeppar
Hej! Hittar inte rom i receptet...