Att leva som man lär....

I dag är det exakt sex år sedan jag träffade kokboksförfattaren och bloggerskan Birgitta Höglund. Så vad passade inte bättre än att boka en kaffedejt när jag är på höstlov i Stockholm dagen till ära.

Här på bilden från 2014 så lär Birgitta mig lite om bloggande, ny som jag var då och hon mer erfaren. Det är det som är så fint med vår vänskap att vi hjälper varandra och ser oss inte som konkurrenter, vilket tyvärr är så vanligt i dag.

(null)

 

Ett av mina favoritställen att dricka kaffe på är mysiga Vetekatten. Att sitta på detta cafe och känna dofterna av alla goda bullar och alla läckra bakelser som lockar bekommer mig inte idag, för mig räcker det med att dricka en god kopp kaffe i trevligt sällskap och njuta av atmosfären istället. 

(null)

 

Att ha kommit så långt i tänket mentalt tar sin tid, det går fortare att gå ner i vikt än att ändra sitt beteende. Av alla jag känner så är Birgitta en av de få som lever hon som lär, ja förutom mig då, men det är nog därför vår vänskap är så stark. Att vi båda vill dela med oss av våra olika resor, hur vi gjorde för att gå ner på ett hälsosamt sätt som inte bara är bra för vikten utan även vår hälsa i övrigt känns bra.

För oss känns det viktigt att visa att vår livsstil fungerar, och jag läste för ett tag sedan några rader som jag tyckte var så bra som löd ungefär så här; Det är ju lite märkligt hur vissa delar ut kostråd till höger och vänster om hur man ska göra, men trots det inte lyckas följa eller hitta rätt i sitt eget kostupplägg. Så sanna ord som jag tycker är viktiga att ta till sig i dessa tider.

För mig är det viktigt att visa att min livsstil fungerar, det är ingen Quick fix, vi måste jobba mycket med den mentala biten och det är det som mina kurser handlar om bland mycket annat.

#1 - - Birgitta Höglund:

Så glad att du bjöd hem mig den där dagen, det blev början på en fin vänskap. Det känns verkligen bra att vi tillsammans kan inspirera många andra att också få ett friskare liv. Kram Birgitta

Svar: Ja, det var en bra mening med det💕
halvalindha

#2 - - Nisse Hult:

Men även solen har fläckar eller hur? Tur att du fick stopp på din "formsvacka" och är på banan igen.

#3 - - monica:

Minns när jag jobbade inom vården och var på nån kurs, som handlade om:varför gör de inte som vi säger. Varför följs inte kostråden! Jag tycker det är som att en alkis skulle nöja sig med 3 supar om dagen. Ellwr ännu bättre ,en enda om dagen och sen allt frid och fröjd. Själv är jaagg selektivt ätstörd och tycker om riktig mat. Levt på bröd och frukt, det tål inte magen längre. Men finna nåt som är gott i konsistensen, inte luktar, har bra färg. Svårt. Jag beundrar din ork och engagemang. Livet blir det man gör det till- du bestämmer själv!!

#4 - - monica:

Min stavning blev konstig, det lägger sig en blå remsa med Integritet över, det skrinva syns inte

#5 - - sispumma:

Cryptocurrency rates are breaking records, which means you have the opportunity to make money on cryptocurrencies. Join our system and start making money with us. Go to system: https://tinyurl.com/yzp86f9p

#6 - - sispumma:

Cryptocurrency rates are breaking records, which means you have the opportunity to make money on cryptocurrencies. Join our system and start making money with us. Go to system: https://tinyurl.com/yfngo8so