Lindhas andra resa

Jag tänker tillbaka och kommer ihåg hur jag fick nog och bestämde mig för att ta tag i mitt återfall med maten där jag gick upp 25 kilo, visst är det märkligt hur man kan tillåta sig själv det?

Jag kommer ihåg vilken lättnad det var för mig att skriva ärligt om det på min blogg. Responsen var enorm; så mycket kärlek från er alla och sådan uppmärksamhet det blev i media. Veckotidningar hörde av sig och självaste ÖP-magasinet här där jag bor ville göra ett reportage om mig i och med mitt återfall, vilket jag såg som en enorm ära. Det kändes skönt att de ville skriva om mig och vad som hänt. Just att jag gick ut med mitt återfall och stod för det blev en enorm framgång och lättnad för andra som kunde känna igen sig i det jag gick igenom. En känsla av att man inte är ensam i denna jobbiga situation där jag till en början kände att det var en skam att jag hade misslyckats och gått upp i vikt igen. MEN, viktigt, jag gick inte upp 70 kg, jag bromsade i tid och gick upp dryga 25 kilo som jag nu lyckats ta bort. 

 

 

 

 

För mig var det en sådan befrielse att öppenhjärtigt gå ut med sanningen för då kände jag att äntligen kan jag börja jobba med mig själv igen utan att ha känslan att behöva gömma mig. Jag menar; att blogga och ta ansiktsbilder endast för att i möjligaste mån gömma sin vikt är varken roligt eller den inspiration jag vill ge till er.

Men jag visste och hade bestämt mig för att jag skulle klara det igen och vetskapen om att jag hade fixat det förut gav mig ett lugn och styrka. Jag bestämde mig för att det får ta den tid det tar och där tror jag att vi alla har vår största tröskel: TÅLAMODET. Det är detta som gärna vill förstöra för oss, för vi vill ju gå ner i vikt snabbt och helst redan igår, jag brukar säga att den som har tålamod är den som når sitt mål till slut.

 

 

Något som jag också tror är en del i min lyckade andra resa och som jag märker i mina kurser och som blir en ögonöppnare för många är att det är skillnad på att äta LCHF under en pågågende viktminskning. Det är många som tänker att när man äter LCHF så är det tillåtet att baka bröd och bakverk med tillåtna innehåll inom LCHF, samt att äta bär med vispad grädde. Men vill du gå ner i vikt så äter man inte det under viktminskningsfasen är min övertygelse. Jag har ju "bara" mina erfarenheter som jag lär ut och mina tankar, men det är ju det som har gjort att jag har lyckats med
mina viktresor. 
 
Känner du dig intresserad av att gå min distanskurs som börjar den 15/6 och kostar endast 249 kr för fyra veckor daglig coachning och med mina veckomenyer så kan du läsa mer här om min kurs eller klicka här och gå med redan idag.
 
 

 

#1 - - Anonym:

Så mycket sanning i det du berättar.

#2 - - monica:

Man blir aldrig "färdig" med att hålla vikten, finns alltid stor risk för återfal. När folk går i mål på Biggest loser eller viktväktarna, då har de resten kvar, kan aldrig äta som "vanligt", för vad är det, för någon som aldrig ätit som vanligt utan haft felaktigt ätbeteende. Själv tycker jag inte om många matsorter, som väl är också sockersorter. Älskar sockerkaksmet, men.inte glass. Vet inte hur wienerbröd och mazariner smakar. Det är så fint att läsa att du hamnat på rätt bana igen. Och även pt har hjälpt dig vara strikt. Jämviktsläge och balans är svårt också, har aldrig funnits i mitt liv. Dagliga promenader med 3 hundar i ur och skur avleder mest.Ger stor glädje= mindre gnag för ätande.