Kejsaren utan kläder

Det är en konstig tid vi lever i nu, all denna sociala distansering som påverkar oss på många olika sätt och hur man längtar efter att få träffa vänner och umgås. Jag kan känna att vad man saknar kroppskontakt från andra den där lilla kramen som man alltid tagit för given, nu märker man ju vad dessa små gester är viktiga för att må bra. 


Att fortsätta ha rutiner är för mig trygghet balans och kontroll och i dessa tider känns det ju viktigare än någonsin. Oavsett om man jobbar hemifrån så känns det viktigt att fortsätta med sina rutiner, motion etc för att fortsätta ha en bra hälsa och må bra. Att göra det bästa av sin situation. 


Sedan måste jag bara säga att jag är så oerhört trött på alla själutnämnda hobby experter på sociala medier som tror att de helt plötsligt har svaret på allt. Helt plötsligt har de all kunskap, vissa tror till och med att de kan mer än våra utbildade professorer och epidemologer. Det är ungefär som om jag helt plötsligt skulle börja skriva om hur hjärnkirugi fungerar och läsa på allt man kan och sedan skriva hur det går till. Skulle ni vilja bli opererad av mig eller läkaren som gått en lång utbildning och har massor av erfarenhet? 


Tyvärr blir många förvirrade och rädda av vad som skrivs på sociala medier och tror på personer som skriver och som inte har kunskaper om corona, utan som sitter och skriver om statistik hit och dit. Det är ungefär som att tro på Kejsaren utan kläder.


Vi får helt enkelt lita på våra  experter i Sverige och göra som de säger, alla har vi vårat ansvar mot oss själva och framförallt mot andra och det är väl fantastiskt att vi får det ansvaret när övriga länder stänger ner och har utegångsförbud. 


Det här var lite tankar från mig mitt i Corona pandemin och jag håller mig till det jag har min blogg till, för det kan nog vara skönt att ha sådana fria zoner också så man slipper läsa om Corona överallt. 

Kram på er.

(null)


#1 - - Bitte:

Amen på det! 🙏🏻

Svar: Tack ❤️
halvalindha

#2 - - Bitte:

Amen på det! 🙏🏻

Svar: <3
halvalindha

#3 - - monica:

Jag tycker det är så underligt att allt handlar om Stockholm, alla döda där, att flockimmunitet snart nås. Inget om större städer som Malmö, Göteborg, hur fixar de trångboddhet, språksvårigheter etc. Jämtland håller 0 an i döda!

Svar: Undrar om det kanske inte nått sin kulmen där än? Jämtland har tyvärr 4 döda i Corona nu, om jag läst rätt.
halvalindha

#4 - - Anonym:

Jag följer Aftonbladet på nätet, de lägger ut efter kl 1400 varje dag. Stod 1 person på Jämtland, men det kan ju ändra sig tills idag. Gotland hade 1 också.

#5 - - monica:

Det är jag som är anonym efter ditt svar.

#6 - - monica:

Jösses, kan du radera.

#7 - - Tussilago:

Det är så overkligt, svårt att ta in att vi lever i den här världen nu. Hur blev det såhär? Varför nu ? Hur blir det sen? Frågorna snurrar hela tiden. Man kan inte stänga av det heller, för vad man än ska göra, så handlar allt om corona. Det gäller att se små glädjeämnen i tillvaron och inte bli deppig. Det ordnar sig! Bra ändå att det inte kom i höstas, nu vår och sommar kan man gå ut i solen och låtsas att det är som vanligt.

#8 - - JohannasLABBERIGEmoeseVum:

johanna schirrmacher