Godaste Fisksoppan
Vi har gjort många goda fiskgrytor genom tiderna men den här gången tror jag att vi fått till den godaste. Mjuk len smak och vår Wilma fullkomligt älskar den, hon tyckte den var så god att hon även åt den till kvällsfika.
Recept fisksoppa 4p.
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 färsk fänkål
2 msk tomatpure
3 dl vitt vin
3 dl grädde
4 dl vatten
2 msk fiskfond
1/2 msk timjan, torkad
1 färsk röd chilipeppar
300g torsk
300g lax
1 msk citron
Salt/peppar
2 msk smör
Finhacka den gula löken och vitlöken.
Skölj och grovhacka fänkålen.
Finhacka den urkärnade röda chilin.
Smält smör i en kastrull och fräs lök, vitlök, fänkål, och chilin mjukt tillsammans under omrörning i några minuter.
Tillsätt tomatpuré under omrörning och
vitt vin och låt puttra i ca 4-5 min.
Tillsätt sedan vatten, grädde, fiskfonden, timjan och citron och låt soppan sjuda under lock i ca 20 min.
Tärna laxen och torsken eller om du köper färdiga torsk och laxbitar frysta.
Lägg ner lax och torsk i soppan och låt sjuda i ca 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Om man vill kan man ha som tillbehör räkor och musslor som man toppar sin tallrik med. Vi hade även god aioli till.

Hur mycket grädde ska det vara? Det står inte med i ingredienslistan. :-)