Corona tider


Att leva i Coronatider känns som om det är något tungt som bekymrar mig hela tiden, man går omkring med en liten tung känsla över sig som är svår att förklara, en olustig känsla helt enkelt. 

Ena stunden glömmer man kort bort det för en stund för att genast bli påmind om det på ett eller annat sätt. Det är så svårt att föreställa sig att detta händer. Oron som gnager i en, oron för mina nära och kära som är i riskgrupper och att jag inte kan träffa dem just nu. Oron för hur jag kommer påverkas av corona om jag blir smittad, alla påverkas ju olika. Att äta hälsosamt, röra på sig och se till att få i sig de tillskott man behöver känns viktigt nu.

Samtidigt måste man hålla modet uppe, det får vara lite tråkigt och ledsamt nu att man inte kan umgås på samma sätt som förut. Istället så får man se framemot vad trevligt och helt underbart det kommer att bli när vi alla så småningom kan återgå till allt som vanligt igen, förutom de ekonomiska konsekvenserna.

För min del så påverkar corona mig att jag inte kan umgås med min mamma eller svärfar just nu, alla mina föreläsningar är inställda(minsta bekymret), jag undviker folksamlingar och umgås inte med vänner på fritiden heller. Jag vet inte när jag kan träffa min bror igen som bor i  Munchen, alla blir vi påverkade på många olika sätt och tillsammans får vi alla hjälpas åt nu för att minska smittospridningen.

Själv så hjälper jag till och handlar åt riskgrupper, springer på Apotek och handlar mat, alla gör vi vad vi kan efter våra olika förutsättningar. Hur påverkar corona dig?

(null)


#1 - - Birgitta Höglund:

Så bra att du delar dina tankar om oro, det är bättre att prata om det som händer än att försöka nonchalera det.

Vi försöker också på alla sätt att undvika kontakten med andra, jag handlar tidiga morgnar när det är lugnt i de små närbutiker vi har runtom oss här på Kungsholmen. Åker inte kommunalt längre, men tar långpromenader för att hålla konditionen i form, helst tidigt på morgonen då det är nästan folktomt på gatorna.

Lennart fyller 77 nästa vecka, så han tillhör ju riskgrupperna... Om vi alla hjälps åt på det här sättet så vården slipper belastas allt för mycket nu, så hoppas jag det återgår till mer normala tider till sommaren.

#2 - - Birgitta Höglund:

Så bra att du delar dina tankar om oro, det är bättre att prata om det som händer än att försöka nonchalera det.

Vi försöker också på alla sätt att undvika kontakten med andra, jag handlar tidiga morgnar när det är lugnt i de små närbutiker vi har runtom oss här på Kungsholmen. Åker inte kommunalt längre, men tar långpromenader för att hålla konditionen i form, helst tidigt på morgonen då det är nästan folktomt på gatorna. Lennart fyller 77 nästa vecka, så han tillhör ju riskgrupperna...

Om vi alla hjälps åt på det här sättet så vården slipper belastas allt för mycket nu, så hoppas jag det återgår till mer normala tider till sommaren.

#3 - - Åsa E:

Hemma från jobbet för minsta lilla symtom eftersom jag jobbar i Hemtjänsten...konsterter framflyttade, kalas utomhus utan de äldsta släktingarna, inget umgånge med mina kompisar i Sthlm...etc...men det är ingen katastrof för oss ännu...mina sympatier till dem på IVA och de som vårdar Covid-19 patienter 💝🙏🌷

Svar: Fint jobb du gör <3
halvalindha

#4 - - monica:

Jag har slutat gå på kurser handarbetsträffar. Går en gång i veckan.till vår lanthandel. De kan köra hem vb. Går långa promender med hundarna i skogen och på småvägar. Läser,löser korsord o soduko, äter äpple och morötter... Tycker att all information handlar om Sthlm. Där o i Sörmland har de allra flesta dött. Skåne m Malmö, v Götaland m.Göteborg har mkt låga siffror. Nu var det visst allmän spridning i vår närmsta stad= en smittad. Är inte orolog ännu men önskar ingen få lunginflammation.Trist med friska smittbärare, så brukarna på äldreboenden och vårdhem blir sjuka och dör, är visst mest i Sthlm det också. Man får se fram emot en lugn sommar uran resor och besök.

Svar: <3
halvalindha

#5 - - Birgitta Höglund:

Så bra att du delar dina tankar om oro, det är bättre att prata om det som händer än att försöka nonchalera det <3 Vi försöker också på alla sätt att undvika kontakten med andra, jag handlar tidiga morgnar när det är lugnt i de små närbutiker vi har runtom oss här på Kungsholmen. Åker inte kommunalt längre, men tar långpromenader för att hålla konditionen i form, helst tidigt på morgonen då det är nästan folktomt på gatorna. Lennart fyller 77 nästa vecka, så han tillhör ju riskgrupperna... Om vi alla hjälps åt på det här sättet så vården slipper belastas allt för mycket nu, så hoppas jag det återgår till mer normala tider till sommaren.

#6 - - monica:

Hur mycket fett äter du per dag? Översatt till smör. Alltså inte grädde, creme fraiche, majonäs, kokosfett.

#7 - - Gäst:

Jag ömmar för äldre hemlösa pensionärer i Stockholm som tillbringar nätter på bussar och pendeltåg.
(FB Vid Din Sida)

Svar: Åh, så förfärligt det är, men vilket fantastiskt jobb de gör Vid Din Sida <3
halvalindha