Att misslyckas är att lyckas

Misslyckanden är framgång om vi lär oss från dem, visst är det så? Jag brukar säga att jag kan inte ångra det som hänt och de val jag har gjort, allt det har ju format mig till den person jag är idag, och de erfarenheterna vill jag inte vara utan.
 
Jag är ju med i Hemmets veckotidning denna vecka, en intervju som gjordes i början av sommaren där jag berättar om min andra resa och hur lätt det är att känna sig misslyckad för att man gått upp i vikt igen, trots att vi är så många som känner igen oss i detta.
 
(null)
 
Det som känns viktigt för mig att berätta är också att jag inte gick upp 70 kg igen som jag brukar göra när jag har fallit tillbaka i gamla mönster, alltid har jag gått upp allt igen plus lite till. Det betyder att jag har lärt mig något av mina misslyckanden denna gång, det ser jag som en framgång istället för ett nederlag och att jag åter är på banan igen.
 
Det är faktiskt tredje gången som jag är med i Hemmets veckotidning, första gången var år 1998 och jag hade gjort en stor viktminskning på minus 50 kg med hjälp av Viktväktarnas program då, ett program som gjorde att min ätstörning blev sämre. Självklart gick jag upp alla kilon igen plus lite till, för det var ingen hållbar diet att följa: väga maten, räkna kalorier/points och inte få äta fett utan endast light produkter. Det var rätt kul när de fotograferade när jag och Magnus gifte oss.
 
(null)
 
Andra gången jag var med i Hemmets veckotidning var när jag gått ner i vikt igen, men denna gång med LCHF. Äntligen en hållbar diet som jag lyckades hålla i hela 4 år tills livets oförutsedda saker händer som vi inte kan påverka drog undan mattan för mig år 2016. Men det känns viktigt för mig att säga att det var inte LCHF som gjorde att jag började gå upp i vikt utan för att jag själv valde att äta fel, dvs kolhydrater.  
 
(null)
 
Idag känner jag mig stark och mår bra och vikten tickar sakta neråt. Och det känns väldigt bra att jag kan dela med mig av min andra resa till er ärligt, och jag vet precis hur det är att vara här där många kämpar precis som jag. Jag hoppas ni finner inspiration att ingenting är omöjligt utan det går att lyckas med det man vill bara vi har har tålamodet, och kom ihåg att det är alltid början som kräver den största mödan; att vi tar oss över tröskeln. 
 
(null)
 
#1 - - Birgitta Höglund:

Så starkt gjort att dela med dig av din andra resa, du inspirerar många. Mycket bra att du också är ärlig, att det inte är LCHF som gjort att du gått upp utan avstegen från kosten. Många tror att LCHF inte fungerar i längden, men det kan jag verkligen intyga att det gör när man håller sig till det.

#2 - - Marie Kilegård:

Tack för att du delar med dig. Alla behöver vi inspireras. Lycka till med vikten och glöm inte att njuta också😊

#3 - - Tant Grön:

Tack för att du delar med dig
du är jättefin som du är nu....

#4 - - Pia Krantz:

Så inspirerande att läsa och väldigt klokt inte bara för den som kämpar med vikten utan även för alla som kämpar med någon svårighet som helst i livet.
I mångt och mycket handlar det om att hitta en balans som fungerar.
Tack!
Pia

#5 - - Olsson:

Saker är inte alltid dåliga bara för att de initialt är dåliga. Jag har varit med om situationer i jobbet där det har uppstått problem med/för någon kund, där relationen har blivit ännu bättre efteråt just för att de märkte att jag gjorde mitt bästa för att lösa det. Det viktiga är med andra ord inte att aldrig göra fel eller misslyckas, utan vad man gör när det väl händer. Heja och lycka till med fortsättningen på din andra resa, det här fixar du! :-)

#6 - - monica:

Så fin och sammanfattande artikel om dig i Hemmets Veckotidning.Så underlig människokroppen är med olika hormoner och missbruk , varför det blir som det blir för dig , medan andra kan äta precis vad de vill. Och kanske inte vill ha mycket alls. Fantastiskt strongt av dig att strama till tyglarna, klättra upp ur diket. Min dotter hade panikattacker av blodsocker, som åkte berg- och dalbana. Samt riktiga IBS symtom. Hon läste en LCHF bok av Hexeberg om blodsockertoppar o insulinpåslag, sänkningar och adrenalin och cortisol och vet inte vad. Hon fick panikattacker och orjade inte gå ut. Efter LCHF försvann paniken och det magonda och hon slutade ha 19-20 chokladkakor i skåpet!! Hon har aldrig varit överviktig. Men så mycket felaktig mat kan ställa till i livet för de som inte tål vid vissa födoämnen. Skulle vara intressant att få höra dig på LCHF eventet i Säffle nästa år!! Jag har 3 snygga Masai klänningar ,som är för trånga nu...

#7 - - Sofie:

Hej Lindha!

Gå gärna in på min blogg där jag försöker med bilder och humor skildra kvinnas roll idag med viktresor, feminism, mammaroll, relationer etc.
Väldigt viktigt inlägg du skriver. Det är så viktigt som du säger att man känner sitt värde oavsett vad samhället berättar för oss hur man är den perfekta kvinnan.

http://vardagsangst.se/

Hoppas du tycker någon av bilderna är kul : )