LCHF-Köttfärslimpa med pytt

Hittade ett sådant inspirerande recept i en veckotidning denna vecka så jag var bara tvungen att testa det. Dessvärre innehöll det kolhydrater som jag inte äter, men jag gjorde om receptet till LCHF-vänligt i stället. Visst ser det gott ut? Baconlindad köttfärslimpa med pytt på grönsaker.
 
(null)
 
Recept köttfärslimpan;
800 g nötfärs
3 ägg
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1,5 dl blandade örter som timjan, persilja och basilika
(jag använde frysta finhackade)
1/2 dl tomatpure
1-2 msk paprika krydda
Salt/peppar
1 pkt. bacon
 
Finhacka den gula löken och vitlöken, låt det sjuda mjukt i smör i en stekpanna. Blanda ägg, örter, tomatpure och kryddorna i en skål, tillsätt löken och rör om. Blanda ner köttfärsen så allt blandas och forma sedan färsen till en limpa. 
 
(null)
 
Linda sedan bacon runt hela limpan och krydda med svartpeppar. Lägg den i en smord ugnsform.
 
(null)
 
In i mitten i ugnen 175 grader i ca 40 minuter eller tills den fått bra temperatur i köttet; ca. 70 grader.
 
Under tiden som köttfärslimpan är i ugnen så skär du grönsakerna till pytten.
Zucchini
Morötter
Palsternacka
Gul lök
Tomat
Skala grönsakerna och skär dem i lagoma stora bitar och inte alltför tjocka, variera gärna storlekarna så ser det trevligare ut.
Sjud dem i stekpannan i rapsolja eller smör, jag började med morötterna först då de tar längre tid på sig att bli mjuka, sedan palsternacka och löken. På slutet la jag i färsk tomat i bitar.
Salta och peppra, jag strösslade lite färsk purjolök över.
 
Du kan göra en god gräddsås av skyn från köttfärslimpan:
Ta skyn och häll över i en kastrull, jag silade den först. Tillsätt sedan ca 1,5 dl grädde och 1-2 msk kalvfond, låt den koka i hop en stund och smaka av med salt och peppar. 
 
(null)