Våra Val och Möjligheter

Visst är det egentligen spännande att om vi vill lyckas med något så är det faktiskt bara du själv som kan bestämma om du vill lyckas. På det viset låter det ju enkelt, eller hur? Men sanningen är ju samtidigt att det största motståndet är ju faktiskt vi själva. Men tanken att vi själva kan förverkliga det vi vill borde ju ge oss massor av motivation, eller hur? Men jag vet samtidigt att det är inte riktigt så enkelt.
 
Att jag nu har kommit i gång och med er läsare som följer mig, är ett stort stöd för mig ska ni veta. Och vi vet ju alla egentligen vad som är den rätta vägen och ändå är det så svårt att få det att fungera, håller ni med?
 
Att ta sig över tröskeln är ett stort steg och speciellt då man vill ha resultat snabbt, men tyvärr kommer resultaten inte på en gång och redan där tappar några motivationen och ger upp, som om det skulle hjälpa. Då är vi inne i ekorrhjulet igen och måste börja om igen.  Men det kommer aldrig komma någon dag som är lättare än gårdagen, och till slut har vi skjutit upp det ytterligare fler dagar. Läste ett citat som fastnade hos mig;
 
"Framtiden är ursäkten för alla dem som inte vill göra något i nuet"
 
För mig själv som jag skrivit förut så såg jag ingen annan lösning än att nu är det dags börja om och göra rätt igen. Och visst har det varit tuffa veckor, men jag har fått intala mig själv: vad vill jag/du? Jag vet ju av gammal erfarenhet att inte ge upp hur tufft det än känns, och även om resultaten dröjer så kommer det komma, och då är den känslan värt allt. Jag har nu "skött mig" i tre veckor och känner först nu att det börjar hända saker i kroppen.
 
Första veckan jag började gick jag upp 1,1 kg, och tack vare att jag vet att kroppen kan reagera med viktuppgång så lät jag mig inte nedslås av det utan fortsatte vidare. Vecka 2 gick jag ner 0,6 kg och nu vecka 3 gick jag ner 0,5 kg, alltså har det tagit tre veckor för min kropp att återställa balansen igen och våga börja förbränna. Jag står alltså på ruta ett med vikten efter tre veckor men mentalt är jag starkare, och all min motion har gjort att jag ändå känner hur min kropp dragit i hop sig, och jag märker att kläderna sitter lite bättre. Så det här blir en spännande resa att följa.
 
Ni vet ju att jag nämnt att det är viktigt med delmål/belöningar även under resan för att må bra och känna sig fin, och i dag belönade jag mig själv med fotspa och ljuvlig massage på benen, helt underbar start på denna helg. 
 
#1 - - Sofia:

Hej! Vill säga TACK för att du nu orkar och ha tid att uppdatera din blogg oftare. Jag vill att du ska veta att du ofta är mitt halmstrå när jag är på väg att sjunka i sockerberoendeträsket, och varje inlägg från dig betyder något och hjälper mig. Kram <3

#2 - - Sofia:

Hej! Vill säga TACK för att du nu orkar och ha tid att uppdatera din blogg oftare. Jag vill att du ska veta att du ofta är mitt halmstrå när jag är på väg att sjunka i sockerberoendeträsket, och varje inlägg från dig betyder något och hjälper mig. Kram <3

Svar: Tack Sofia och vad glad jag blir att du får inspiration av min blogg <3 Vi kämpar på tillsammans varm kram <3
halvalindha