Nya mål

I dag är det verkligen ett första april väder, det hade lovats ut sol hela dagen och det började spricka upp lite lätt på förmiddagen, men sedan blev det gråmulet och lätt regn hela dagen. Men i dag skulle vi grilla på Renfjället och jag hade bestämt mig för att åka längdskidor dit, uppför hela vägen men jag vet ju att hemåt blir det nerför. Resten av familjen tog snöskotern upp med all packning för grillning. 
 
 
Tänk att man njuter av att röra på sig nu och att jag har en helt annan ork mot tidigare. När vi var ute på fjället och grillade förut var det tyvärr inte många metrar jag rörde på mig i onödan. 
 
 
En halv mil skidor uppför så var jag äntligen framme på Renfjället, och här finns restaurang Vita renen som är så mysigt att äta lunch på om man inte har lust att grilla. 
 
  
 
Men vi grillade vår älskade kolbulle över elden, och det som är så viktigt för att lyckas hålla vikten är att försöka äta samma mat som tidigare men på ett hälsosammare sätt. Vi som alltid grillat kolbulle, men då var smeten gjord på vetemjöl, använder i dag fiberhusk i stället och jag kan lova att du kommer inte bli besviken.
Receptet på kolbullen kommer från Birgitta Höglund  och har få ingredienser, och här kan du ta del av hennes recept på hennes blogg Birgitta Höglunds mat.
 
 
Jag älskar verkligen att åka längdskidor, hela kroppen får sig en genomkörare på ett skonsamt sätt och är mycket effektivt. Min man har anmält sig till att åka Vasaloppet i Mora 2018, 9 mil på längdskidor. Jag blev så taggad i dag och vill också göra det och anmälde mig till Tjejvasan på 3 mil 2018, och det ska bli riktigt kul och spännande. 
 
För mig är det viktigt att ha nya mål att se fram emot, det gör att jag håller mig mer motiverad och att jag får en kick av att klara de målen som jag bestämt mig för. Förut sökte jag kickar i maten, men jag vill inte leva för att äta längre. Visst vill jag äta god mat i dag också med mumsiga recept, men det jag har slutat med är att sitta i soffan med en påse chips och läsk som jag gjorde förut.
 
Att belöna mig själv med kolhydrater när jag känner mig ledsen eller när jag känner mig glad finns inte längre, den kicken hämtar jag från träning och att känna att jag varje morgon jag vaknar kan ha mina jeans, att mina kläder inte är trånga är också en skön kick.  
 
Så nu är jag taggad att träna inför Vårruset 2017: 5 km löpning i Östersund.
Tjejmilen i Stockholm 2017
Tjejvasan 3 mil 2018
 
Sedan får vi se vad som händer mellan alla lopp :)
Ha en fortsatt underbar lördag alla <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Hanna Karlsson:

Jag har planerat att springa ett halvmarathon 7:e maj och det ska bli superkul! Lite nervös är jag dock över distansen men det ska jag nog fixa!

#2 - - Nisse Hult:

Hej Lindha
Nu äntligen börjar du sätta upp mål igen, va kul de låter.
Precis vad du behöver för att komma ur svackan.

#3 - - Pernilla Lantz :

Perfekta mål och Tjejvasan kommer du skida som en gudinna, själv kör jag på pannben eftersom jag inte har så mycket teknik 😁
Lycka till, så peppar vi varandra genom cyberspace! Är också anmäld inför nästa år. Kram kram

#4 - - monica:

Roligt att ha mål att se fram emot! Kunna röra sig obehindrat. Vara och känna sig fin i sina kläder! Jag kom hem 1 april från en vecka i Italien. Satt på flygplats, järnvägstation i Rom, besökte div sevärdigheter, massor av människor, unga och gamla. Men inga överviktiga! Enstaka knubbiga barn oc äldre. Inte förrän på hemresan mot Oslo med skandinaver med dök de verkligt överviktiga upp. Så underligt.