Motivation

Vad gör ni när ni är på gränsen till att ge upp, när ni inte orkar, och känner att det inte är meningen med något, jag är dömd att vara överviktig resten av livet. Jag går ju ändå inte ner i vikt, eller det går så sakta, det tar sån tid, det måste vara nåt fel på mig, och min kropp svarar inte.
 
Oavsett hur många kilon man har att gå ner, så kommer det att komma dagar när allt känns tungt och motigt, för man vill ju bli smal på en gång, och helst JUST NU!!!
 
Vad har ni för knep för att klara den "dagen" när det känns som allra jobbigast. Att, nä nu ger jag upp! När man bara känner; nu skiter jag i det här, jag orkar inte träna, jag vill äta pizza, läsk, chips och smörgåsar (som är mina laster).
 
Jag brukar ta en promenad och lyssna på bra musik för att skingra tankarna, men det är inte alltid det hjälper.
 
Men något som kan vara bra att ha i bakhuvudet när du känner att chokladbiten lockar mer än något annat så ta dig en funderare på vad som fick dig att starta din nya livsstil, varför ville du börja göra en förändring? För inte kommer den där chokladbiten att föra dig närmare ditt mål? Nej chokladbiten är en tillfällig kick i livet, i vårat belöningscentra, men tyvärr är kicken inte långvarig och genast vill du ha mer för att du ångrade dig och känner att allt nu är förstört, och så börjar vi om på måndag igen.
(Här på bilden nedan är min anledning till varför jag startade).
 
 
Det kommer aldrig att komma en bättre måndag som är lättare än just här och just nu. Jag jobbar väldigt mycket mentalt med mig själv och mina klienter och vet hur viktigt det är att finna någon ny sysselsättning i livet som ger dig större kick än att sitta i soffan och äta.    
 
Det tar längre tid att förändra ett beteende, än att gå ner i vikt. Även om man får äta sig mätt med god LCHF-kost så är det ju ändå lätt att äta för mycket, överäta. Så vi måste börja göra något som för oss närmare vårat mål varje dag och inte tvärtom.
 
 
#1 - - Anne-Lie:

Lycka till! Jag vet precis hur du känner. Du är på god väg!
Maten ger bara en kick för stunden, bantar gör du för livet!
Jag hejar på dig och tror på att du lyckas. Kram👍

#2 - - Tussilago:

Känns ju lite trist att man aldrig får ta en vanlig macka, eller chips, ostbågar eller janssons frestelse.
Har tänkt på det där, kan man inte bestämma sig att t ex varje lördag får jag äta nått förbjudet. Sen går man tillbaks till smalkost. Hur gör smala, som är naturligt smala. Som kan äta vad som helst ibland. Men det kanske är som med allt beroende, man kan inte bara ta lite för då triggar man igång igen. Man kan ju börja med en ny hobby t ex. Måla, dansa, unna sig blommor istället för mat, en bukett blommor på bordet varje vecka. Det finns ju massor med hobbys man kan göra.
Simma, träna, skriva...... mm. Fota..!! Ja! lätt är det ju inte.

#3 - - Effie:

Jag tror man måste se till att undvika att använda motivationen, så mycket man kan. Se till att vardagen funkar så lätt som möjligt. Ta bort den stress man kan ta bort. Få stöd. Se till att rätt mat finns. Avsteg ska inte vara ett alternative (mindset). Och se till att kroppen får det som den behöver - det senaste jag funderar på är tarmfloran.
Jag klippte ut din mening om battre måndag, att spara.

#4 - - Paula:

Hej Lindha ! Jag skriver upp mina tankar, även om dom svåra. Promenerar med hunden och som tussilago skrev, att skaffa en ny hobby ; D Köpa blommor är bra ide * Men , om man faller dit någon gång straffar jag mig själv inte mer. Jag kan även bestämma en viss dag när jag FÅR äta sånt jag känner för och exp. Choklad finns det även mörka ( fr. 70-90% ) och bättre sorter, så det tar jag lite då och då ( två bitar ) ; 9 och utan dåligt samvete. Ha en trevlig helg och Valborg <3 Kramisar/Paula

#5 - - monica:

Utevistelse med frisk luft och gärna sol avleder bra från innehållen i köks/kylskåpen! Igår var jag i Säffle, besökte son med famlilj och beundrade deras 9 v hundvalp. Jag blev oroad av att barnbarnet, 11år, har gått upp i vikt och blivit småknubbig. Faktiskt åt han konstant. Nån Risifrutti före middagen, middag med potatisgratäng och kött. Fortsatte sedan med något bullaktigt ur skåpet och chokladplattor. Herregud, tänkte jag. Måtte han inte bli som jag, med ett ständigt sockersug och alkoholistgener. Förra året gjorde pojken godisuppehåll ett år. Det fick han 1000 kronor av mig och 1000 av familjen. Men han verkar ta igen allt han gick miste om. Min son säger att tandläkaren påtalat emaljskador på tänderna. Vad gör man som svärmor och farmor. Jag kan inte klampa in och tala om för dem sockers farlighet. Jag hade inte övervikt som barn , men magont och tandvärk.

#6 - - Tussilago:

Hur är det egentligen? Får man i sig mer fett med lchf eller är det bara som det ser ut. Har tänkt på det där, man tänker än hit, än dit. Är det bra att äta fett, eller inte. Socker kan man ju klara sig utan faktiskt. Men det finns i det mesta ändå.