Viktprojektet 3

Inne på  tredje veckan med Sofie som viktprojekt på bloggen, och hon har varit ledig och tillbringat veckan i fjällen tillsammans med en kompis. Jag och Sofie försöker att träffas åtminstone en gång i veckan och käkar tillsammans ute, eller bara pratar om kosten förutom sms och telefonsamtal. 
 
 Foto; Christian Louboutin
 
Sofie är väldigt målinriktad och har börjat anlita en personlig tränare som hjälper henne att bygga upp kroppen efter Sofies förutsättningar. Jag personligen tycker att det är en bra investering i sin hälsa, och vet ju själv vad otroligt peppande det är med sådant stöd också. Sofie träffar henne en gång i veckan och därutöver tränar hon själv 4 gånger; det är otroligt bra kämpat.
 
Kombinationen motion och bra kost ger en sådan bra balans i kroppen, och just att röra på sig tycker åtminstone jag att det får en att ha mindre sug och känna att det inte är värt att fuska. Sofie berättade att när hon tränar på gymmet med sin PT känner hon sig trygg, men när hon ska vara där själv och köra sitt program kommer känslor fram som att hon vill gömma sig. 
 
Sådana här bitar är viktiga att prata om då Sofie bara ser alla muskelbyggare runt omkring sig med perfekta kroppar, men det är så starkt av henne att gå och träna och våga visa att hon vill och får ta plats. Jag känner så väl igen mig själv från när jag började på gymmet med stora bylsiga kläder och försökte träna på tider när det var som minst folk, men med takt med min viktminskning så började folk kommentera och säga vad bra du gör det! Så det är bara att fortsätta framåt, för någonstans längst inne så är det nog bara ens egna känslor om att man är osäker som får en att känna sig obekväm.
 
Här på bild skickade Sofie mig vackra fjällbilder när hon var ute och fjällvandrade. 
 
 
Hur har det gått med vikten den här veckan då? Sofie har höga krav på sig själv och är besviken för att under sommaren i princip stått still, men hade en förhoppning att väga under 90 kg nu. För tredje veckan i rad har hon gått ner i vikt, så helt plötsligt har förbränningen tagit fart. Anledningen till det och som vi diskuterade är att Sofie tagit tag i motionen regelbundet och är mer noggrann med kosten, plus att hon gått ner i arbetstid och jobbar 69 %. Men då studerar ju Sofie också så det är ett klokt beslut så att hon hinner med sig själv också, vilket har påverkat henne med mindre stress. 
 
  
Sofie har gått ner hela 0,5 kg vilket är mycket bra, alla hekton neråt är bra.
 
Har ätit LCHF sedan oktober 2015.
Startvikt 115,8 kg (Sofie har på egen hand gått ner 11,5 kg)
Började min cirkel 7 mars 2016 med startvikt 103,5 kg
Idag 12/10-16 väger Sofie 92,8 kg 
 
Startvikt viktprojektet:
12/10 - 16: 92,8 kg
161 cm lång
Målvikt: 65 kg // kilon kvar att gå ner 27,8 kg
12/10; 92,8 kg
18/10; 91,9 kg
26/10; 91,4 kg
Summa minus = - 1,4 kg !!!! 
Kilon kvar att gå ner 26,4 kg
 
Sofies matvecka har sett ut så här;
 
Onsdag:
Tacos med ost, paprika, egengjord guacamole, sallad, gurka.
Sofie gör även egen tacokrydda vilket är bra då färdiggjorda kryddblandningar innehåller för mycket kolhydrater.
Middag; 2 grillade kycklingklubbor, sallad, ost, bearnaisesås, crème fraiche och salsa. 
 
 
Torsdag; 
Falukorv med hög kötthalt, sallad, gurka, paprika och bearnaisesås
Middag; Som ovan
 
Fredag;
3 stekta ägg, 1 paprika
Middag; Fläskkarré med paprika och bearnaisesås
 
Lördag;
Lowcarb hamburgare på MAX
Middag; Rökt röding, broccoli, rödingsås
 
Söndag;
120 g skinka med bearnaisesås, paprika
Middag; Tacos med grönsaker
 
Måndag;
Tacos, grönsaker
Middag; Zucchini lasagne med paprika 
 
Tisdag;
Zucchini lasagne
Middag; Ribbs med béarnaisesås och tomater
 
 
Självklart går det att förändra kosten till det bättre, bl.a. mer variation och med mer fisk, men "Rom byggdes inte på en dag". Sofie kämpar på jättebra och nu är det nya tag, ny vecka mot nya mål, heja oss!!!!
 
 
#1 - - Paula:

Heja Sofie ! Bra gjort med motionssatsning !!! Motion är alltid bra, det gör ju kroppen starkare. Jag tycker mer om vanlig promenad och jag har ju flera hundar, så promenad blir automatisk varje dag. God fortsättning till dig Sofie ! : ) Kram/Paula <3

#2 - - Hans:

Det är bra av Sofie att gå ner. Det är bättre att gå ner lite än inget alls. Kämpa på. Heja heja!

#3 - - monica:

Roligt att läsa om framgång! Jobbigt att leverera varje vecka. Komma in i en ny hållbar livsstil! Komma i fina kläder. Orka röra sig och må bra och inte tycka synd om sig. Hoppas du Lindha har det bra i Skåne!